Alternatif tatilde ‘altın yıl’ beklentisi

Antalya Kumluca’daki 5 yıldızlı tatil köyü Şah inn Paradise, 2012 sezonunu açtı. Tatil köyünün Genel...

Antalya Kumluca’daki 5 yıldızlı tatil köyü Şah inn Paradise, 2012 sezonunu açtı. Tatil köyünün Genel Müdürü Yusuf Yücel, 2012’nin Türk turizminin altın yılı olacağını savundu.

Şah inn Paradise Genel Müdürü Yusuf Yücel, dünyada yaşanan olumsuz havadan bu sene Türk turizminin etkilenmediğini söyledi. Yücel, “Tam tersine olumlu bir hava esiyor. Bu yıl erken rezervasyonlarımız geçen yıla göre yüzde 35 arttı. Önemli olan bu olumlu havayı sürdürülebilir kılmak. Sektör oyuncuları ciddi hatalar yapmazsa 2012 turizmin altın yılı olur ve sektör atağa geçer.” dedi.

Reklam
Reklam

Erken rezervasyon taleplerinin bu şekilde devam etmesi halinde misafirlerinin yer bulma sıkıntısı çekebileceğine işaret eden Yücel, “Alternatif turizm tesisleri yüzde 80 iç pazar odaklı çalıştığı için geçmiş yıllarda, nisan ve mayıs aylarında pek münferit müşterimiz olmazdı. Daha çok kurumsal çalışmalarla, grup organizasyonları olurdu. 2012 yılına baktığımızda bu nisan ve mayıs ayında münferit anlamda bir talep var ve tesisimiz yüzde 95 dolu. Bu aylarda da iç pazardan böyle bir talep olması sevindirici. Talepler böyle giderse erken rezervasyonu olmayan kişiler yazın otel bulma sıkıntısı çekebilirler.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz