Alternatif ürün Kapari geliştiriliyor

KIRIKKALE (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, yörede alternatif ürün olarak kapari yetiştiriciliğinin geliştirildiğini söyledi.

Basında kapari dikimi ile ilgili Diyarbakır ilinin teşvik edildiğinin yazıldığını belirten Can, "Biz Kırıkkale'nin Karakeçili İlçesi'nde iki yıldır kapari ile uğraşıyoruz. İlk etapta 10 bin kapari ağacı dikerek işi başladık. Şu anda da bir on bin fide daha ıslah edilmeye çalışılıyor. Karakeçili Kaymakamlığı ile TEMA işbirliği çerçevesinde yöreye 40 bin kapari fidesi önümüzdeki günlerde dikilecektir. Kırıkkale İl Özel İdare desteği ve Tarım Bakanlığının teşviki ile ödenek tahsis edilmiştir" dedi. Yapılan çalışmalarda Karakeçili Kaymakamı Bessami Alkan'ın büyük emeği olduğunu söyleyen AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, tarımda alternatif ürün arayışında üreticilerin önceleri çekimser kaldığı kapari işinde bu günlerde gönüllü olduğunu sözlerine ekledi. Milletvekili Can, açıklamasında, "Üreticimiz devletin teşvik ettiği kapariyi önce gördü. Nasıl yetiştirildiğini, nasıl gelir getirdiğine inandı. Çekimserlik yerini şimdi teşvike baraktı. Yöre üreticisi bu işin karlı olduğunu anlayınca üretimde taleplerde arttı.

Reklam
Reklam

Karakeçili İlçesi'nde yapılan kapari üretimiyle bugün olmasa bile önümüzdeki yıllarda İspanya ile rekabet edebilecek seviyeye geleceğiz" diye konuştu.
Kapariden İspanya'nın yılda 20 milyar dolar gelir elde ettiği öğrenildi.