Altgeçit Isteyen Mahalleli İZBAN Seferlerini Durdurdu

İzmir'in Çiğli ilçesinde Küçük Çiğli sakinleri altgeçit sorunu yüzünden İZBAN Aliağa-Menderes Banliyö Hattı üzerinde eylem...

İzmir'in Çiğli ilçesinde Küçük Çiğli sakinleri altgeçit sorunu yüzünden İZBAN Aliağa-Menderes Banliyö Hattı üzerinde eylem yaptı. İZBAN seferlerini kısa süreli durduran mahalle sakinleri eylemi erteledi.

İZBAN'ın Küçük Çiğli 8786 sokağı ortadan ikiye bölmesi ve karşıya geçmek için bir kilometrelik yolu yürüdüklerini söyleyen vatandaşlar, eylem düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden altgeçit yapmasını istediklerini söyleyen mahalle sakinleri, bunun 4 yıldır yapılmadığını dile getirdi. Altgeçit için gerekli malzemeler bölgeye getirilirken, dün öğleden sonra belediye ekiplerince geri toplanmasıyla mahalle sakinleri buna tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Rayların üzerinde eylem yapan mahalle sakinleri seferlerin durmasına neden oldu. İki saat süren eylemi Çiğli Polis Merkezi Amiri Haluk Çetinkaya sona erdirdi. Pazartesi günü yetkililerle görüşüleceği sözünü veren Çetinkaya, yolun açılmasını istedi. Çevre sakinleri, daha sonra sakin bir şekilde dağılırken, bir gelişme olmazsa eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Mahalle sakinleri, "Artık kandırılmaktan bıktık. 10 metrelik yoldan geçmek için 1 kilometre yol yürümek istemiyoruz. Camimiz, cem evimiz, pazarımız, özürlü okulumuza gidemiyoruz. Büyükşehir bu olayı çözsün." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: