Altı Nokta Körler Derneği’nden Tso’ya Ziyaret

Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şube Başkanı Kürşat Ahıshalı, yönetim kurulu üyeleri Ticaret ve Sanayi...

Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şube Başkanı Kürşat Ahıshalı, yönetim kurulu üyeleri Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Ziyarette dernek başkanı Kürşat Ahıshalı tekrar TSO Başkanlığına Çetin Başaranhıncal’ı tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

Engellilerin istihdam ile ilgili taleplerini gündeme getiren Ahıshalı, bu yönde TSO ile ortak çalışmalar yapılabileceği önerisinde bulundu. Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şubesi olarak ayrıca, görme engelli bireylerin Braille alfabesi öğrenmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirten Ahıshalı, “Görme engellilerin Braille okuma-yazma öğrenebilmeleri, bireylerin temek yaşam becerilerini geliştirmelerini, öğrenme ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla yetişkinler için okuma-yazma kursları Ankara Mitat Enç Görme Engelliler Ortaokulu veya Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Ortaokulu’nda 17 Haziran -23 Ağustos 2013 tarihleri arasında kurs düzenlenecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Söz konusu kurslara son başvuru tarihinin 10 Haziran 2013 olduğunu açıklayan Ahıshalı, müracaatların nüfus cüzdan fotokopisi, ikametgâh belgesi, görme engelini gösterir sağlık kurulu raporu, iki adet vesikalık fotoğraf ve kursa katılmak istediğini belirten dilekçe ile birlikte şahsen yapılması gerektiğini belirtti.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Çetin Başaranhıncal da, Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şubesi’nin etkinliklerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada desteklemeye devam edeceklerini bildirmiştir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: