Altı Yıl Kızını Kucağında Okula Götüren Anneye Ödül

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Anneler Günü ve Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 'Yılın Annesi'ni...

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Anneler Günü ve Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 'Yılın Annesi'ni belirledi.

Doğuştan engelli kızı 14 yaşındaki Beyza Nur'u 6'ncı sınıfa kadar kucağında taşıyarak okula götüren anne Mahire Babuçoğlu, Kadın Meclisi tarafından 'Yılın Annesi' seçildi. Anemon Otel'deki programa AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ın eşi Berrin Zolan, Kadın Meclisi Başkan Ayşe Doğan ile çok sayıda meclis üyesi kadın ve protokol üyelerinin eşleri katıldı.

Reklam
Reklam

Programda, annesini ve eşini yıllar önce kaybeden ve acılarını hala yüreğinde hissettiğini ifade eden Sevim Ayhan, annesine yazdığı 'Annem' şiirini okurken, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak da, TBMM'nin gerek kadınlara, gerekse engellilere yönelik yapılan çalışmaları anlattı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ın eşi Berrin Zolan ise, çocuklarını büyütürken karşılaştığı zorlukları misafirlerle paylaştı.

Konuşmaların ardından 14 yaşındaki kızı Beyza Nur'u 6'ncı sınıfa kadar kucağında okula götüren anne Mahire Babuçoğlu yaşadıklarını anlattı. Kızının doğum sırasında oksijensiz kalması sonucu bedensel engelli olduğunu ifade eden Babuçoğlu, "Kızımı omuzlarımda okula götürdüm ve hala öyle götürüyorum. 14 yaşına kadar tekerlekli sandalye istemedim. Biliyorum ki kızım birgün iyileşecek" dedi.

Program, Kadın Meclisi annelerinin oluşturduğu Halk Oyunları ekibinin Zeybek oyunuyla devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz