Altın analiz

Sarı maden belirttiğimiz seviyelere düşüşlerini yavaş ve kademeli bir şekilde gerçekleştirmiştir.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisine dair "yüksek iniş"-"sert iniş" tartışmaları devam ediyor. JP Morgan Chase&Co.'nun baş Asya ve gelişen piyasalar baş stratejisti Adrian Mowat, Çin ekonomisinin zaten "sert iniş" yapmakta olduğunu savundu. "Çin'den gelen verilere bakarsanız, sert iniş konusunda tartışmayı bırakırsınız" ifadeleriyle dikkat çeken Mowat, "Çin sert iniş yapıyor. Otomobil satışları aşağıda seyrediyor, çimento üretimi düşük, çelik üretimi azalıyor, inşaat hisseleri değer kaybediyor. Bu artık bir tartışma değil, 'gerçek'" dedi.

Reklam
Reklam

Sarı maden belirttiğimiz seviyelere düşüşlerini yavaş ve kademeli bir şekilde gerçekleştirmiştir. 1690 dolar seviyelerindeyken belirttiğimiz kar realizasyonlarının yavaş yavaş sonuna geldiğimizi düşünmekteyiz. Özellikle de 1630-1590 dolar seviyeleri arasından görülebilecek çıkışlar altının uzun vadeli seyri olan yükselişlerin devamlılığı için önemlidir.

Genel görünümün 1550 dolar seviyesi üzerinde yükseliş olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle de uzun vadeli alım pozisyonlarında yer almak isteyenler belirttiğimiz aralıkta işlem girebilir. Ancak olası ters durum neticesinde 1550 seviyesinin altına zarar durdur seviyesi belirtmemiz gerekmektedir. 200 günlük üssel hareketli ortalamanın altına düşmesi ile ayı piyasasına dönüş sinyallerinin oluştuğu ve bu durumun yüksek sesle konuşulması altına yatırım yapacak olan yatırımcıyı tedirginleştirebilir. Ancak her seferinde psikolojik olarak yükselmesini bilen sarı maden yine düştüğü yerden kalkmasını bilecek ve yeniden 1800 dolar seviyesine doğru atak başlatacağını düşünmekteyiz. Özellikle de altının 1550 dolar üzerinde kalması yeni bir çıkış dalgasının oluşacağını ve 2011 tepe noktası olan 1920 dolar seviyesinin görülme ihtimalini de kuvvetlendirmektedir.

Reklam
Reklam

Pivot 1662
Destek 1625-1605-1590
Direnç 1672-1682-1700