Altın analiz

Altın için 50 günlük basit hareketli ortalama olan 1727 kritik bir seviyedir.

Lider Forex Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Euro bölgesinin borç sorununu çözmek için toplanacak olan Avrupalı liderlerin bir sonuç alamayacağına dair endişelerle altın, kazancını 1,700 doların üstüne genişleterek bir ayın en yüksek seviyesine tırmandı. Avrupalı liderler Brüksel'de gerçekleştirecekleri bugünkü toplantıda Euro bölgesi finansal kurtarma fonunu desteklemenin, bankaları sermayelendirmenin ve Yunanistan'ın temerrüdün sınırında olmasında dolayı tahvil sahiplerinin kaybının boyutunu
değerlendirecekler.

Reklam
Reklam

Maliye bakanlarının toplantısının ertelenmesinin gerekçesinin ise kurtarma paketine dair diğer ayrıntılar belirlenmeden bankaların yeniden sermayelendirilmesinin konuşulamayacağı olduğu ortaya çıktı.

Yıkılmadım-Ayaktayım. Bu deyimi sarı maden için çok net bir şekilde kullanabiliriz. Altın fiyatlarının 1920 dolar seviyesinden başlattığı geri çekilmesini 1530 dolar seviyesine kadar devam ettirmiş ve 1530’dan aldığı güçle yükselmek istemektedir. Daha önce de üzerinde defalarca durduğumuz düşüşlerde alım stratejisi her seferinde başarıya ulaşmıştır. Çünkü hala daha yükselmek isteyen sarı maden için trend hala daha yükseliştir. Bunun nedenlerinden birisi hiç şüphesiz ki Avrupa’daki borç krizi nedeniyle yatırımcıların güvenilir liman arayışı olarak altını tercih etmesidir.

Dün maliye bakanları toplantısı iptal açıklaması ardından toplantının Perşembe ve cumaya kaydığını, zirve toplantısının ise Çarşamba akşamı gerçekleşeceğini açıkladıktan sonra altın fiyatlarında yükselişler gözlemlendi. Çünkü yatırımlarını riske sokmak istemeyen yatırımcılar riskten kurtulmak için sarı madene yönlendiler ve altın gün içerisinde önemli bir seviye olan 1690 direncini geçti ve 1717,50 seviyesine kadar yükseldi. Yaşanılan bu sert yükselişin ardından bugün Euro bölgesi için çıkacak sonuç önem arz etmektedir. Ayrıca tepki satışlarının da boyutuna karar verecek olan bu toplantı neticesinde yaşanılacak olası geri çekilmelere dikkat etmek gerekmektedir.

Reklam
Reklam

Yükselişlerin devam edeceği ve 1700-1800 bandında işlemlerini sürdüreceğini söyleyebiliriz. Ancak yine de kar realizasyonlarına dikkat etmek ve özellikle bugün liderler zirvesinden çıkacak sonucu beklemekte fayda var. Altın için 50 günlük basit hareketli ortalama olan 1727 kritik bir seviyedir. Eğer bu seviyeden kar satışları gerçekleşmez ve bu direnç geçilirse 1800 seviyesine doğru yeni bir atak başlatılma ihtimali kuvvetlidir.

Pivot 1690
Destek 1706 – 1672 -1659
Direnç 1727 - 1745 - 1776