Altın analiz

Altın fiyatlarının 1734 desteğini kırması durumunda tepki satışlarına devam ederek orta vadeli çizmiş olduğumuz kanalın alt noktası olan 1701 seviyesine kadar gerilemesi kaçınılmaz olacaktır.

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Yılın son ayına yaklaştığımız şu günlerde fiziki alımcıların iştahının olmadığı, özellikle Altın için önemli ülkeler olan Hindistan, ABD gibi ülkelerin alıcılı seyirden bir nebze uzak durduğunu, bu nedenle de altın fiyatlarının sakin bir seyirde hareketlerini sürdürdüğünü görmekteyiz. Günlük grafikte yükselen takoz formasyonu görünümlü bir hareketin oluştuğu ve bu nedenle de kanalın alt ve üst noktalarına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyebiliriz.

Reklam
Reklam

Formasyon gereği kanalın alt noktası olarak belirlediğimiz ve aynı zamanda da fibonacci %50 düzeltme noktası olan 1734 desteğinin önemli olduğunu, bu destek noktası üzerindeyken yeniden 1755 seviyesine kadar atak başlatacağını, aksi takdirde yani Altın fiyatlarının 1734 desteğini kırması durumunda tepki satışlarına devam ederek orta vadeli çizmiş olduğumuz kanalın alt noktası olan 1701 seviyesine kadar gerilemesi kaçınılmaz olacaktır.

Temel olarak baktığımızda gün içerisinde ABD’den gelecek olan Yeni Ev Satışları, Ham Petrol Envanterleri ve Bej Kitap verileri parite üzerinde sert hareketlenmelere neden olabilir.

Pivot 1734
Destek: 1734-1728-1722
Direnç 1745-1751-1757