Altın Analiz

Güney Kıbrıs ile ilgili endişelerin artması altın fiyatını pozitif etkilerken, sorunların çözülmesi ve ülkenin kurtarılması ile ilgili somut adımlar altın fiyatlarını etkiledi.

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:
Fırtına öncesi sessizlik" olarak nitelendirebileceğimiz Altın da son zamanlarda satış baskısının oluştuğunu ancak bu baskının şuanda yerini sakinliğe bıraktığını görmekteyiz. Genel anlamda temel faktörlerin etkisi ile hareketlerini net bir şekilde gerçekleştiren altın fiyatlarında Güney Kıbrıs ile ilgili gelişmeler yakından takip edilmelidir. Çünkü Kıbrıs ile ilgili endişelerin artması Altın fiyatını pozitif etkilerken, sorunların çözülmesi ve ülkenin kurtarılması ile ilgili somut adımlar Altın fiyatlarını geriletmektedir.

Reklam
Reklam

Bunun yanı sıra dün açıklanan merkez bankaları altın rezervlerinde artış olduğu görülmektedir. Bu da ilerleyen zamanlarda Altın fiyatlarında yeniden yükseliş hareketlerin oluşması zeminini hazırlayacaktır. Ancak bunun için temel makro-ekonomik destek şart. Teknik olarak bakacak olursak 1608 direncinin önemli olduğunu, bu direnç altında kaldığı müddetçe gün içi düşüşlerin devam etmesi beklenilmektedir. 1608 direnci altında kalmayı sürdürürse 1576 dolar seviyesine kadar gerileme gözlemlenebilir.

Pivot 1608
Destek 1590-1576-1561
Direnç 1608-1617-1626