Altın analiz

Genel olarak baktığımızda altın fiyatlarının son 4 günlük performansında belirli dalgalanmalar olduğunu ancak genel görünümde yükselişler için daha istekli olduğu görülmektedir.

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Haftanın başından itibaren Altın fiyatları ile ilgili RSI indikatörünü ve bu indikatörde 50 seviyesinin dikkatle takip edilmesi gerektiğini sizlerle paylaşıyoruz. Bu indikatörü ve 50 seviyesini ısrarla belirtmekteki amacımız daha önce test ettiği 50 seviyesinin geçilememesi Altın fiyatlarının 1488 seviyesinden satış baskısına maruz kalmasını sağlamıştı. Yine aynı senaryo mu işlenecek yoksa yeni alım rallisi mi oluşacak sorusunun cevabını arıyoruz ve bu sorunun cevabı da RSI indikatöründe 50 seviyesinde. Buna ilaveten gün ABD’den gelecek olan veriler altın fiyatlarında sert hareketlerin oluşmasını sağlayacaktır.

Reklam
Reklam

Genel olarak baktığımızda altın fiyatlarının son 4 günlük performansında belirli dalgalanmalar olduğunu ancak genel görünümde yükselişler için daha istekli olduğu görülmektedir. Ancak bu yeterli mi sorusunda hem 1425 seviyesi bir türlü geçilemedi hem de RSI indikatöründe 50 seviyesi daha geçilemedi. Yani şartlar henüz alım için uygun bir zemin oluşturmamaktadır. İşte bu noktada bugün gelecek olan makro-ekonomik veriler Altın fiyatlarındaki kararsızlığın karara varılmasını sağlayabilir. Kısa vadeli olarak baktığımızda 1394 desteğinin önemli olduğunu, bu destek noktası kırılmadığı müddetçe
yükseliş baskısının süreceğini söyleyebiliriz.

Pivot 1394
Destek 1405-1394-1374
Direnç 1425-1445-1470