Altın Arı Ödülü'nü Başbakan'a Verdiler

Düzeltme: 'Altın Arı Ödülü'nü Başbakan'a verdiler' başlıklı haberin 2. paragrafındaki tarih sehven '14-21 Mart' yazılmıştır....

Düzeltme:
'Altın Arı Ödülü'nü Başbakan'a verdiler' başlıklı haberin 2. paragrafındaki tarih sehven '14-21 Mart' yazılmıştır. Doğrusu 14-21 Nisan olacaktır. Haberimizi düzelterek yeniden yayınlıyoruz

Bal Tanıtım Derneği "2013 Altın Arı Ödülü"nü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verecek. Dernek Başkanı Ömer Arasan, başbakanın bir uçak seyahati sırasında rahatsızlanan gazeteciye 'bal' şerbeti içirmesinin bal satışlarına büyük oranda destek sağladığını bildirdi. Sektöre katkılarından dolayı Başbakan'ı ödüle layık gördüklerini belirten Arasan, ödülü, Adana'da düzenlenecek 'Turizm haftası' etkinliklerinde vereceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Arasan, dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Seyhan Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Altın Arı Ödülü'nün kime verildiğini açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptıkları anketlerde sektöre yaptığı katkıdan dolayı birinci çıktığını anlatan Arasan, bu sebeple 2013 Altın Arı Ödülü'nü vermeyi kararlaştırdıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan'a İstanbul'daki bir toplantının ardından yaptıkları çalışmaları anlattıklarını dile getiren Arasan, Başbakan'ın üzerinde kovan ve arının bulunduğu ödülü çok beğendiğini bildirdi. Arasan, başbakana ödülünü 14-21 Nisan tarihleri arasında kutlanacak turizm haftası etkinliklerine katılması sırasında vereceklerini bildirdi.

Adana'nın bal üretim açısından ilk 3 il arasında yer aldığını hatırlatan Arasan, Güneydoğu'daki arıcıların büyük kısmının kış aylarından dolayı kovanlarını Adana'da beklettiklerini dile getirdi. Arasan, ancak sektörde reklam ve tanıtım çalışmalarının istenilen düzeyde olmadığının altını çizdi. Balın insan vücudu için büyük öneme sahip olduğunu bildiren Arasan, ilk balın da Adana'da hasat edildiğine vurgu yaptı.

Reklam
Reklam

Bal Tanıtım Derneği'nin onur ödülü vereceği yerler ise şöyle: Adnan Menderes Üniversitesi Çine Arıcılık Müzesi, Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu Derneği, Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, İstanbul Bal Üreticileri Birliği, Muğla ile Arı Yetiştiricileri Birliği, Marmaris Ticaret Odası, Marmaris Bal Evi Projesi, TEMA Vakfı Arıcılık Projesi, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği, Türkiye Kalkınma Vakfı Arıcılık Birimi, Uludağ Arıcılık Derneği.

Altın Arı Ödülü, Bal Tanıtım Derneği'nce geleneksel olarak her yıl nisan ayında, balı en iyi tanıtan ya da sektöre en fazla katkıda bulunan kişi veya kuruluşa veriliyor. Ünlü heykeltıraş Mükremin Şahiner tarafından özel olarak tasarlanan ilk Altın Arı Ödülü, 2010 yılında çektiği 'Bal' filmi ile birçok ödül alan ve balın tanıtımına önemli bir katkı koyan yönetmen Semih Kaplanoğlu'na verildi, 2012'de ise Bal Ormanları Projesi'ne verdiği desteklerden ötürü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na takdim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz