‘Altın Ayaklar’a Eskişehirsporlu Taraftarlar Tepki Gösterdi

Türkiye’de ilk defa Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Altın Ayaklar’ projesi törenle açıldı. Türk futboluna...

Türkiye’de ilk defa Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Altın Ayaklar’ projesi törenle açıldı. Türk futboluna ismini yazdırmış 50 efsane oyuncunun ayak izleri Espark Alışveriş Merkezi önünde sergilenmeye başladı.

Açılışa Eskişehirsporlu taraftarların protestosu damgasını vurdu. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonsporlu futbolcuların ayak izlerinin sergilenmesini istemeyen taraftarlar, tören alanına eski ayakkabı atarak pankart ve sloganlarla projeye tepki gösterdi.

Türkiye’de bir ilke daha imza atan Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Türk futbolunun unutulmaz isimlerinin ayak ve el izlerini aldı. Yaklaşık iki buçuk yıl süren çalışma sonucu futbol tarihinin unutulmaz kramponlarının ayak izleri, file bekçilerinin de el izleri alındı. Aralarında Fethi, Nihat, Ender, İsmail, İlhan, Ayhan, Vahap, Kamuran, Süreyya, Burhan İpek, Burhan Tözer gibi Eskişehirspor’un efsane kadrosundan futbolcuların yanı sıra, Lefter, Metin Oktay, Sanlı Sarıalioğlu, Hakan Şükür gibi milli takım kadrosunda yer almış 50 futbolcu bulunuyor.

Reklam
Reklam

Türk futboluna emek vermiş ve hayatını kaybeden futbolcular için saygı duruşuyla başlayan törende açılış kurdelesini ünlü spiker Halit Kıvanç ve Eskişehirspor eski Kaptanı Fethi Heper kesti. Açılışta bir konuşma yapan Halit Kıvanç, diğer ülkelerde örnekleri görülen bu tür projelerin Eskişehir’de yapılmasından dolayı memnun olduğunu söyledi.

Eskişehirspor eski kaptanlarından Fethi Heper de, bu projenin bir başlangıç olduğunu ve diğer efsane futbolcuların da ayak izlerinin kısa zaman sonra yer alacağını kaydetti. Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç ise, projenin bir vefa projesini olduğunu belirtti. Projenin Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen turistlerin de ilgisini çekeceğini kaydeden Ataç, projenin Eskişehir'in tanıtımına fayda sağlıyacağına değindi.

Eskişehirspor’un eski futbolcularının da hazır bulunduğu törende, Türk futboluna damga vuran oyuncuların ayak izleri tek tek gezilerek, o futbolcu ile ilgili anılar anlatıldı. Bu sırada törene katılanlar, efsane futbolcularla birlikte ayak izlerinin önünde fotoğraf çektirdi.

Reklam
Reklam

ESKİŞEHİRSPORLU TARAFTARLAR ALTIN AYAKLARA TEPKİLİ

Eskişehirsporlu taraftarlar da proje kapsamında Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonsporlu futbolcuların ayak izlerinin olmasına tepki gösterdi.

Yaklaşık 100 kadar tarafta tören alanına eski ayakkabılar fırlatarak, ‘65 ruhu ayaklar altına alınamaz’ yazılı pankart açtı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de taraftarların yanına gelerek sakin olmalarını istedi. Kendisinin de Eskişehirsporlu efsane futbolcuların balmumundan heykellerini yaptığını söyleyen Büyükerşen, yapılan projeye gölge düşürülmemesini istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz