'Altın Dokunuşlar Sergisi' Ziyarete Açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK), kursiyerlerin eserlerinden oluşan bin 111 eserin sergilendiği 'Altın...

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK), kursiyerlerin eserlerinden oluşan bin 111 eserin sergilendiği 'Altın Dokunuşlar Sergisi' törenle ziyarete açıldı. Birbirinden değerli el emeği göz nuru eserin görücüye çıktığı serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOMEK’i bir halk üniversitesi olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı'nın katıldığı tören, KOMEK İşaret Dili Kursu öğrencilerinin işaret diliyle İstiklal Marşı’nı okumasıyla başladı. Büyükşehir Belediyesi Çocuk Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisi ve çocukların sunduğu defileyle devam etti.

Reklam
Reklam

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, serginin açılış konuşmasında KOMEK’i dünyanın en büyük meslek edindirme kurslarından biri ve bir halk üniversite olarak takdim ettiklerini vurguladı. KOMEK’e bugüne kadar 107 bin kişinin kayıt yaptırdığını belirten Başkan Akyürek, dönem sonuna kadar bu rakamın 115 bini bulacağını kaydetti. KOMEK’in sadece Konya’da değil; Bosna Hersek, Kosova, Makedonya ve İspanya’da da meslek edindirme kursları açtığını anlatan Başkan Akyürek, Türkiye’nin en büyük meslek edindirme sergilerinden olan Altın Dokunuşlar sergisinin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından KOMEK mezunlarına diplomaları verildi. Daha sonra Vali Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, Başkan Tahir Akyürek’in eşi Fatma Akyürek ve programa katılan bayanlar kurdeleyi keserek bin 111 eserin yer aldığı Altın Dokunuşlar Sergisi’nin açılışını yaptı.

Sergi, 10 Haziran akşamına kadar açık kalacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: