Altın fiyatları

Teknik göstergelerin seviye belirtmekte zorlandığı sarı maden için 1618 dolar seviyesinin geçilmesi ile 1650 ve 1700 seviyelerinin de görülmesi beklenilmektedir.

Lider Forex Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Fitch Ratings, bugün yayınladığı yarıyıl kredi görünüm raporunda, Yunanistan´ın düzensiz bir temerrüte düşmesi halinde krizin diğer kırılgan Euro Bölgesi ülkelerine ve onların bankacılık sistemlerine yayılması riskinin ´kayda değer´ olduğunu bildirdi. Yunanistan´da düzensiz bir temerrütün, keskin piyasa oynaklığı yaratabileceğini ve bankalar ile kamu finansmanı, likiditesi üzerinde baskı oluşturabileceğini ifade eden Fitch, "Yunanistan krizinin çözülmesi bu nedenle gerekli, bununla birlikte Yunan krizinin çözülmesi Euro Bölgesi´ne sistemsel geniş bir tehdidin engellenmesi için yeterli şart değil" dedi. Diğer yandan, Fitch, raporda, ABD´nin temerrüte düşmesinin ´uzak´ bir olasılık olarak gördüklerini ancak bunun gerçekleşmesi halinde global finansal istikrarın tehlikeye gireceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Herkesin beklediği tepki satışları dün itibari ile gerçekleşti. 1610 dolar seviyesine kadar yükselen sarı maden de beklenilen tepki satışları neticesinde Altın 1580 dolar seviyesine kadar geriledi. 50 günlük hareketli ortalama olan 1580 dolar seviyesine kadar gerileyen sarı maden bu desteği kıramayarak tekrar yükselmesine devam etti. Eğer altın 50 günlük hareketli ortalama seviyesini kırmış olsaydı tepki satışlarının daha da devam edeceğini ve altın fiyatlarının 1535 dolar seviyelerine kadar geri çekilebileceğini söyleyebilirdik. Ancak altın 1580 dolar seviyesinden sonra sert bir şekilde toparlanarak kendisini tekrar 1600 dolar seviyelerine kadar yükseltti. Şuanda da 1601,57 seviyesinde olan sarı maden için 1610 dolar seviyelerinin geçilmesi altını 1618 dolar seviyesine kadar yükseltecektir.

Teknik göstergelerin seviye belirtmekte zorlandığı sarı maden için 1618 dolar seviyesinin geçilmesi ile 1650 ve 1700 seviyelerinin de görülmesi beklenilmektedir. Bugün gelecek olan makro-ekonomik haberlerin altın fiyatı üzerinde sert etki yaratabileceğini görebiliriz. Bu yüzden de bugün altında yaşanacak hareketlere dikkat etmeli ve gireceğimiz işlemleri kısa vadeli gir-çık yaparak karlı pozisyonlar elde edebilirsiniz. Tepki satışlarının şuanda etkisini yitirdiğini görebiliriz ancak bu tepki satışı olmayacağı anlamına gelmemelidir. Özellikle temel analizin yoğun olduğu zamanlarda gelebilecek olumsuz haberler altında geri çekilmeler yapabilir. Bu yüzden de haberleri takip etmeli ve doğru yorumlamalıyız.

Reklam
Reklam

Pivot 1585
Destek 1596-1592-1576
Direnç 1610-1618-1630