Altın fiyatları ne kadar oldu? Merkez Bankası faiz kararı sonrası 22 Aralık 2022 gram, tam, yarım, cumhuriyet, çeyrek altın fiyatları!

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri 22 Aralık 2022 Perşembe günü hem vatandaşlar hem de yatırımcılar tarafından merak konusu oldu. Merkez Bankası bu ay faizleri beklentiler doğrultusunda sabit bıraktı. Peki, bugün gram, tam, yarım, cumhuriyet, çeyrek altın fiyatları ne kadar? İşte 22 Aralık 2022 perşembe altın fiyatları...

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri Merkez Bankası faiz kararının açıklanmasının ardından merak konusu oldu. Peki, bugün gram, tam, yarım, cumhuriyet, çeyrek altın fiyatları ne kadar? İşte konuya dair detaylar ve 22 Aralık 2022 Perşembe gününün güncel altın fiyatları ve detaylar...

ALTIN FİYATLARI NE KADAR? (22 ARALIK 2022 PERŞEMBE)

Altın fiyatları, 22 Aralık 2022 Perşembe günü yeşil ve yukarı yönlü ibreyi gösteriyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışı 1.088,54 TL'den yapan gram altın bugün 1.091,89 TL alış, 1.092,17 TL satış fiyatından işlem görüyor.

Reklam
Reklam

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR OLDU?

Önceki kapanışını 7,209,00 TL üzerinden yapan cumhuriyet altını 7.155,00 liradan alınıyor, 7.229,00 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışını 3,616.00 TL üzerinden yapan yarım altın 3.564,00 liradan alınıyor, 3.626,00 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın, son kapanışını 1.808,00 TL seviyesinde yapmıştı. Son olarak 22 Aralık itibariyle 1.787,00 liradan alınıyor, 1.812,00 liradan satılıyor.

TAM ALTIN NE KADAR, KAÇ TL?

Tam altın 22 Aralık günü 7.152,00 TL alış, 7,225,00 TL satış fiyatından el değiştiriyor.

ALTIN FİYATLARI CANLI TAKİP

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI

TCMB, son dört toplantıda toplam 500 baz puanlık faiz indirimi kararı alarak, repo faizini yüzde 9,00 seviyesine indirmişti. Ekonomistler faizin değiştirilmeyeceğini öngörmüştü. Merkez Bankası bu ay faizleri beklentiler doğrultusunda sabit bıraktı.

Reklam
Reklam

Merkez, ağustos, eylül, ekim ve kasım toplantılarında toplam 5 puanlık indirim gerçekleştirdi. Politika faizi yüzde 14'ten yüzde 9'a çekildi. Politika faizi böylece Eylül 2020'den bu yana ilk kez tek haneye inmişti.

Para Politikası Kurulu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Açıklanan öncü veriler sürmekte olan jeopolitik risklerin ve faiz artışlarının da etkisi ile gelişmiş ülke ekonomilerinde resesyona dair endişelerin devam ettiğine işaret etmektedir. Türkiye’nin geliştirdiği stratejik nitelikte çözüm araçları sayesinde temel gıda başta olmak üzere bazı sektörlerdeki arz kısıtlarının olumsuz etkileri azaltılmış olsa da uluslararası ölçekte üretici ve tüketici enflasyonu yüksek seviyelerini sürdürmektedir. Yüksek küresel enflasyonun, enflasyon beklentileri ve uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir. Ülkeler arasında farklılaşan iktisadi görünüme bağlı olarak gelişmiş ülke merkez bankalarının para politikası adım ve iletişimlerinde ayrışma artarak devam etmektedir. Finansal piyasalarda artan belirsizliklere yönelik merkez bankaları tarafından geliştirilen yeni destekleyici uygulama ve araçlarla çözüm üretme gayretlerinin sürdüğü gözlenmektedir. Ayrıca finansal piyasalar, artan durgunluk risklerine karşı faiz artışı yapan merkez bankalarının faiz artırım döngülerini yakında sonlandıracağını beklentilerine yansıtmaya başlamıştır.

Reklam
Reklam

2022’nin ilk üç çeyreğinde güçlü bir büyüme gerçekleşmiştir. Yılın son çeyreğine dair öncü göstergeler ise zayıflayan dış talebin etkisiyle büyümedeki yavaşlama eğiliminin sürdüğüne işaret etmektedir. Bununla birlikte, imalat sanayi üzerindeki dış talep kaynaklı baskıların iç talep ve arz kapasitesi üzerindeki etkilerinin şimdilik sınırlı düzeyde kaldığı görülmektedir. İstihdam kazanımları benzer ekonomilere göre daha olumlu seyretmektedir. Özellikle istihdam artışına katkı veren sektörler dikkate alındığında büyüme dinamiklerinin yapısal kazanımlarla desteklenmekte olduğu görülmektedir. Büyümenin kompozisyonunda sürdürülebilir bileşenlerin payı artarken, turizmin cari işlemler dengesine beklentileri aşan güçlü katkısı devam etmektedir. Bunun yanında, enerji fiyatlarındaki yüksek seviye ve ana ihracat pazarlarının resesyona girme olasılığı cari denge üzerindeki riskleri canlı tutmaktadır. Cari işlemler dengesinin sürdürülebilir seviyelerde kalıcı hale gelmesi, fiyat istikrarı için önem arz etmektedir. Kredilerin büyüme hızı ve erişilen finansman kaynaklarının amacına uygun şekilde iktisadi faaliyet ile buluşması yakından takip edilmektedir. Kurul, parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini destekleyecek araçlarını kararlılıkla kullanmaya devam edecek ve fonlama kanalları başta olmak üzere tüm politika araç setini liralaşma hedefleriyle uyumlu hale getirecektir. Uygulanacak politikalar aralık ayında açıklanacak olan 2023 Yılı Para ve Kur Politikası metninde kapsamlı olarak ilan edilecektir.

Reklam
Reklam