Altın, gümüş, petrol

Destek Türev Tarafından Hazırlanan Altın, Gümüş, Petrol ve Bakır Raporu:

Petrol fiyatları keskin bir artışla 70 doların üzerine çıktı. Nijerya’daki militan saldırıları ve ABD’nin en büyüğü olan Exxon Mobil’in Teksas’daki Baytown rafinerisinin eyaletteki çevresel düzenlemeler nedeniyle faaliyetlerinin aksayabileceğine dair haberler petrol fiyatlarının artmasına neden olurken, Wall-Street’teki olumlu hava fiyatları destekledi.

Reuters’ın araştırmasına göre petrol fiyatlarının 2010 yılında 70 dolar seviyelerinde olmasının tahmin edildiği açıklandı. Güçlü teknik momentum ve ekonomideki iyimser havanın etkisiyle metal ve emtia piyasasında artışlar görülürken, bakır fiyatları 2 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Reklam
Reklam

Altın fiyatları dün yükseliş kaydederek 940 dolar seviyelerine çıktı. Petrol fiyatlarındaki artış ve zayıf dolar yatırımcıları altın piyasasına yönelttiği belirtiliyor. Diğer yandan altın opsiyon piyasasında yatırımcıların altının düşeceği yönünde hareket ettiğine dair haberler geldi.

Çin Komünist Partisi araştırma bölümü yetkilileri, hükümetin daha fazla altın alması gerektiği ve ABD tahvili yerine, Çin’in
Amerika’da arsa almasının daha iyi bir seçenek olduğu görüşünde olduklarını belirtti.