Altın Koza Film Festivali Tırı Kırşehir’de

Altın Koza Film Festivali Gezici Tırı, 42. durağı olan Kırşehirli sinemaseverlerle buluştu.19. Altın Koza Film...

Altın Koza Film Festivali Gezici Tırı, 42. durağı olan Kırşehirli sinemaseverlerle buluştu.

19. Altın Koza Film Festivali kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunda, "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganıyla yola çıkan gezici tırın 42. durağı Kırşehir oldu. Cacabey Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. Açık havada film izleme keyfi yaşayan Kırşehirlilere, ücretsiz mısır patlağı ve balon dağıtıldı.

Gezici Tır Koordinatörü Murat Önal, Adana Büyükşehir Belediye Başkan V. Zihni Aldırmaz’ın başlattığı proje kapsamında 14 bin 500 kilometre yol kat ederek 31 il, 61 bir noktada tırla yazlık sinema gösterimi yapacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Altın Koza Film Festivali’ni insanlara yaşatmaya ve tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden Önal, Kırşehir halkının ilgisinden memnun olduklarını belitti.

Saat 20.30 itibari ile ‘Anadolu Kartalları’ adlı filmi açık havada izleyen Kırşehirliler, nostalji yaşadı. Vatandaşlar, açık hava sinemasını Kırşehir’e getiren Altın Koza Film Festivali Gezci Tır görevlilerine ve organizasyonu sağlayan Adana Büyükşehir Belediye’sine teşekkür etti. Organizasyon kapsamında olan folklor gösterisi ve türkü konseri son günlerde meydana gelen terör olayları ve şehitlere saygı gösterilmesi açısından iptal edildiği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: