Altın Koza'da En Iyi Öğrenci Ve Akdeniz Ülkeleri Film Sonuçları Belli Oldu

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 19. Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılan Ulusal Öğrenci Filmleri ve...

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 19. Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılan Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Buna göre Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nda en iyiler şöyle:
En İyi Kurmaca: Kapı / Yönetmen: Nazire Taş / Mersin Üniversitesi
En İyi Canlandırma: Tersyüz / Yönetmen: Tuğçe Özdemir / Anadolu Üniversitesi
En İyi Deneysel: Kafes / Yönetmen: Oğuzhan Akalın / İstanbul Bilgi Üniversitesi,
En İyi Belgesel: Ben, Sen, O…/ Yönetmen: Zeynep Oral / Yaşar Üniversitesi ve Dom / Yönetmen: Halil Aygün / Erciyes Üniversitesi.
Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nın jürisinde, Sanat Yönetmeni Yönetmen Veli Kahraman, Canlandırma Yönetmeni Lamia Karaali, Yönetmen Türkan Derya, Yapımcı Sinema Yazarı Nadir Öperli ve Oyuncu Nesrin Cavadzade yer aldı.
Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’na, iletişim ve güzel sanatlar fakültelerinin sinema – televizyon bölümlerine devam eden öğrenciler katılabiliyor. Yarışmaya bu yıl çeşitli üniversitelerden 170 eser başvurdu. Yarışmada dallarında ‘En İyi Film’ seçilen eserlere 7 bin 500 lira ödül veriliyor. Yine finale kalan her film için 500 liralık gösterim bedeli ödenmesi de sadece Altın Koza’ya ait bir uygulama.
En iyi belgesel dalında Ben, Sen, O ile ödül alan Zeynep Oral, sonuçlar açıklanınca gözyaşlarına boğuldu. Uzun süre gözyaşı döken Oral'ı arkadaşları tebrik etti.

Reklam
Reklam

AKDENİZLİ KISA FİLMCİLERİ ALTIN KOZA’YI TERCİH ETTİ

Akdeniz ülkelerindeki yönetmenlerinin katılabildiği ve filmlerin yine, kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel olmak üzere dört kategoride değerlendirildiği yarışmaya, bu yıl değişik ülkelerden toplam 467 film başvurdu. Bunlardan 64’ü yarışmaya hak kazandı. Yarışmanın Jürisi’nde Fransa Marsilya Film Festivali’nden Anaelle Bourguignon, İtalya’dan film yönetmeni ve yapımcı David Maria Putort, Estonya’dan canlandırma film yönetmeni Priit Tender, Yunanistan Greek Film Center Kısa Film Bölümü’nden Paola Starakis ve Türkiye’den oyuncu Devin Özgür Çınar yer aldı.

En iyi filmlerin 10 bin lira ile ödüllendirildiğini yarışmanın sonuçları ise şöyle: En İyi Belgesel: Makine İnsan / Yön: Alfonso Moral – Roser Corella / İspanya
En İyi Canlandırma: Buzlu Çikolata Faresi / Yön: Donato Sansone / İtalya
Canlandırma Dalında Jüri Özel Ödülü: Gözlükler / Yön: Nadia Rais / Tunus
En İyi Deneysel: Buhar / Yön: Abdurrahman Öner / Türkiye
Deneysel Dalında Jüri Özel Ödülü: Kaynak A.B.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: