Altın Lale Türk Sanat Müziği Beste Yarışması'na 424 eser müracaat etti

Manisa’da bu yıl ilki düzenlenecek Altın Lale Türk Sanat Müziği Beste Yarışması için toplam 424...

Manisa’da bu yıl ilki düzenlenecek Altın Lale Türk Sanat Müziği Beste Yarışması için toplam 424 eserin müracaat ettiğini bildirdi.

Manisa Mesir Festivali Düzenleme Kurulu’ndan yapılan açıklamada, yarışmanın Mesir Festivali etkinliklerine zenginlik katmak, Türk sanat müziği repertuvarına yeni eserler kazandırmak, bestecileri yeni eserler üretmeye teşvik etmek amacıyla düzenlendiği belirtti.

Dereceye giren ilk üç esere 6 bin, 4 bin ve 2 bin lira para ödülü ve 7 ayrı eser için de biner lira mansiyon ödülü verilecek. Yarışmaya toplam 424 adet beste sahibinin başvuruda bulunduğu, ön jürinin 29 Nisan 2012 tarihinde ödül ve mansiyona değer 10 eser ve övgüye değer eserleri tespit edeceği belirtildi.

Reklam
Reklam

2 Mayıs 2012 tarihinde finale kalan 10 eserin basın yoluyla kamuoyuna duyurulacağı, yarışmanın finalinin halka açık olarak, jüri ve halk huzurunda 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacağı ifade edildi.

Mustafa Yolaşan'ın sunuculuk yapacağı finalde Nalan Altınörs'ün konser vereceği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: