Altın Portakal Onur Ödülleri açıklandı

ANTALYA (İHA) - 39. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Yaşam Boyu Onur Ödülü" verilecek sinema sanatçıları belirlendi.
Altın Portakal Kültür ve Sanat Vakfı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, 6 sinema meslek örgütünün oluşturduğu Sinema Platformu'nun aldığı karar gereğince Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne sinema sanatçıları Selda Alkor, Kartal Tibet, İzzet Günay, yönetmen Hulki Saner ve görüntü yönetmeni Kenan Kurt layık görüldü. Geçen yıl Kerim Afşar'a verilen Yıldırım Önal Anı Ödülü'nün ise bu yıl Ahmet Mekin'e verilmesi kararlaştırıldı. Onur Ödülleri Gecesi'nde, Yıldırım Önal Anı Ödülü heykelciğinin geçen yılki sahibi Kerim Afşar tarafından bu yıl ödüle layık görülen Ahmet Mekin'e devredileceği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Yapılan açıklamaya göre uzun metrajlı film yarışmasında, uzmanlardan oluşan ana jürinin yanısıra çeşitli toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan Halk Jürisi Ödülleri de verilecek. Film festivali ana yönetmeliğine bu konuda eklenen madde gereğince Halk Jürisi bu yılki ve daha sonraki festivallerde görev yapacak. Bu yıl alınan yeni bir karar uyarınca ödül kazanan sanatçıların ödül törenine katılmalarını kolaylaştırmak amacıyla, ödül töreninden bir gün önce ödül sahipleri bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacak. Ödüllerin bir gün önce açıklanmasının bir diğer nedenin ise ödül töreninin daha nitelikli bir çizgide gerçekleşmesi olduğu vurgulandı.