Altın Portakal’da ‘hoca’ Filmi İkinci Kez Gösterime Girdi

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin özel gösterimi olan ve Hocalı katliamını konu alan...

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin özel gösterimi olan ve Hocalı katliamını konu alan ‘Hoca’ filmi ikinci kez gösterime girdi.

İlk gösterimi 7 Ekim’de yapılan ‘Hoca’ filmi, ikinci gösteriminde de çok sayıda izleyici topladı. Filmi izleyen Vedat Çetin isimli vatandaş, “Duygularımız kabardı. Yani ecdadımızın neler çektiği, neler gördüğü bu filmde çok iyi ifade edilmiş. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Hocalı katliamı ile ilgili bilgimiz vardı, ama bu filmle çok güzel pekiştirmişler. Bu senaryoyu yazan ve filmi yapanlara gerçekten teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Çetin, böyle filmlerin Altın Portakal Film Festivali’nde yer almasının önemli olduğunu söyleyerek, Türk halkının kendi ecdadının özgeçmişini böyle filmleri seyrederek zihinlerinde tutabileceğini belirtti.

Hocalı katliamı hakkında bilgiye sahip olduklarını ancak bu filmle bir farkındalık yaratıldığını söyleyen Nezih Acıalioğlu ise, filmin soykırımların olmadığını söyleyenler için daha güzel bir hatırlatma olduğunu kaydetti.

Şimdiye kadar Hocalı katliamı ile ilgili tüyler ürpertici görüntüler izlediğini belirten Levent Bayat da, “Aradan 20 yıl geçmesine rağmen acılar hala taze. Yeni gelen kuşaklara da bunları böyle bir filmle anlatabilmek Azerbaycanlıların ve Türk soylarının görevi olduğunu düşünüyorum. Bu yapımların ve çalışmaların daha da artırılması gerekiyor” diye konuştu.

Hocalı katliamını konu alan ‘Hoca’ filmi, Kasım ayında Kahire’de gösterime girecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: