Altın Portakal'da ilk ödüller verildi

ANTALYA (İHA) - 41. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında bu yıl 9. kez verilen "Yaşam Boyu Onur Ödülleri" ve "Yıldırım Önal Anı Ödülü", sahiplerini buldu. Haftasonu tatilini Antalya'da geçiren İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da, ödül törenine eşi Emine Aksu ile birlikte katıldı.

Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve Korhan Abay ile Didem Tolunay'ın sunuculuğunu yaptığı ödül törenine ünlü sanatçılar ve protokol heyeti, yere serilen metrelerce uzunluktaki kırmızı halıdan geçerek geldi. Ödül töreninde konuşan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, dünya sinema otoritelerinin kabul ettiği festivaller arasında, Altın Portakal da yer alıncaya kadar, Antalya'nın isminin festivalin tanıtımına katkı sağlayacağını belirterek, "Festivalimiz kabul gördüğü oranda Antalya'nın tanıtımı daha ön plana çıkacak, Antalya ve Altın Portakal Film Festivali de birbirini çok iyi tamamlayan iki partner gibi olacak" dedi.

Reklam
Reklam

1966 yılından itibaren sinema meslek örgütlerinin oluşturduğu Ulusal Sinema Platformu'nun aldığı kararlar doğrultusunda verilen Yaşam Boyu Onur Ödülleri'nin bu yılki sahipleri, ünlü sinema sanatçıları Şener Şen ve Hale Soygazi oldu. Şen, ödülünü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, Soygazi ise İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun elinden aldı. 1999 yılından bu yana verilen Yıldırım Önal Anı Ödülü'nün bu yılki sahibi ise merhum sanatçı Haluk Kurtoğlu oldu. 28 Eylül 2004 tarihinde hayatını kaybeden Haluk Kurtoğlu'nun ödülünü, oğlu Cem Kurtoğlu, oyuncu Işık Yenersoy'un elinden aldı.

Bu arada ünlü sinema sanatçısı Şener Şen, ödülünü aldıktan hemen sonra Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nden ayrıldı. Adeta koşar adımlarla salonu terk eden Şen'in, İstanbul uçağına yetişmek için acele ettiği öğrenildi. Ödül töreni, ünlü piyano virtüözü Fahir Atakoğlu'nun verdiği muhteşem konserle sona erdi.