Altınapa Barajı'nın Boruları Değiştiriliyor

 Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri'nin (DSİ) Altınapa Barajı'nda yaptığı bakım onarım çalışmaları nedeniyle su almayı durdurdu.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri'nin (DSİ) Altınapa Barajı'nda yaptığı bakım onarım çalışmaları nedeniyle su almayı durdurdu. KOSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Konya'nın içme ve kullanma suyu ihtiyacının büyük kısmını karşılayan Altınapa Barajı, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle bir süre hizmet veremeyecek. Halkın su ihtiyacının kuyular vasıtasıyla karşılanacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "DSİ Konya Bölge Müdürlüğü ekipleri, bakım onarım çalışmaları kapsamında baraj çıkış cebri ve baraj tehlike vanasındaki tüm boruları yenileyecek. Çalışmalar, barajın kurulduğu 1964 yılından beri boruların hiç değişmemesi, cebri boruların et kalınlığının incelmesi ve olası bir boru patlamasına mahal verilmemesi amacıyla yapılıyor. Yapılan çalışma yaklaşık bir hafta sürecek." Çalışma süresince barajdan su temini yapılamayacağı için kentin bazı bölgelerindeki su şebekesinde kısa süreli anlık su basınç seviyesinin düşebileceği belirtilen açıklamada, vatandaşlardan gerekli önlemi almaları istendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: