Altınbeşik Mağarası 250 Bin Liraya Aydınlanacak

Antalya’nın İbradı ilçesindeki Altınbeşik Mağarası, İl Özel İdaresi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)’nın hazırladığı...

Antalya’nın İbradı ilçesindeki Altınbeşik Mağarası, İl Özel İdaresi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)’nın hazırladığı ortak projeyle aydınlanacak.

‘Antalya İbradı Ürünlü Köyü Altınbeşik Mağarasının Turizm Potansiyelinin Artırılması’ adı verilen projenin maliyeti 257 bin 450 lira olacak. Güneş enerjisi sistemi kullanılacak yatırım bedelinin yüzde 80’i BAKA, yüzde 20’si Antalya İl Özel İdaresi tarafından karşılanacak.

Altınbeşik Mağarası’nın yenilenebilir enerji ile aydınlatılması amacıyla hazırlanan projenin tanıtımı, İbradı Kaymakamlığı’nda yapıldı. Toplantıya; İbradı Kaymakamı Bülent Ay, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Bora Bahçecier, İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya ile paydaşlar katıldı. Kaymakam Bülent Ay, “İl Özel İdaremiz tarafından hazırlanan bu projeyle hem dünyaca ünlü Altınbeşik Mağaramız hem de İbradı ilçemiz daha fazla tanınacaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Proje Koordinatörü Erhan Ercanlı’nın, Altınbeşik’te yapılacak çalışmaları içeren sunumunun ardından toplantıya katılanlar mağarayı gezdi. Mühendisler, heyette yer alanlara mağaranın güneş enerji sistemiyle aydınlatılması konusunda bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: