Altınbeşik Mağarası Güneş Enerjisiyle Aydınlatılacak

Türkiye'de ilk defa Antalya İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan bir proje ile Altınbeşik Mağarası güneş...

Türkiye'de ilk defa Antalya İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan bir proje ile Altınbeşik Mağarası güneş enerjisi ile aydınlatılacak. Proje, BAKA tarafından kabul edilirken, bütçesi 298.758.00 TL olarak belirlendi.

Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin en büyük yer altı gölüne sahip Altınbeşik Mağarası'nın içi ve dışı güneş enerjisi sistemiyle ışıklandırılacak. Antalya İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan 'Antalya İbradı Ürünlü Köyü Altınbeşik Mağarasının Turizm Potansiyelinin Artırılması Projesi'nin Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından kabul edilmesi ile bölge ve ülke turizmine büyük katkı sağlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Projenin toplam bütçesinin 298.758.00 TL olarak belirlendiği, yüzde 80'inin Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), yüzde 20'sinin Antalya İl Özel İdaresi tarafından karşılanacağı kaydedildi. Böylelikle Türkiye'de ilk kez, bir mağaranın, hazırlanan proje ile yenilenebilir enerji sistemiyle ışıklandırılmış olacağı bildirildi.

Antalya'nın İbradı ilçesinden 7, Ürünlü köyünden 4 kilometre uzaklıktaki Altınbeşik Mağarası'nın yolu dar ve bozuk olduğu için Antalya İl Özel İdaresi'nce genişletilerek asfaltlanmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: