Altındağ Baharda Bir Başka Güzel

Altındağ'ın farklı bölgelerine dikilen 500 bin lalenin açmasıyla birlikte ilçenin çehresi değişirken, park, bahçe ve...

Altındağ'ın farklı bölgelerine dikilen 500 bin lalenin açmasıyla birlikte ilçenin çehresi değişirken, park, bahçe ve dinlenme alanlarına Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü seralarında yetiştirilen yaklaşık 200 çeşit çiçek daha dikildi.

Süs havuzlarının faal hale getirilmesiyle daha güzel bir görünüme kavuşturulan parklar, havaların ısınmasıyla birlikte Altındağlıların buluşma alanları haline de geldi. Altındağlıların dinlendiği ve stres attığı bahçelerdeki oturma bankları, piknik masaları ve kamelyalar da aynı özenle elden geçiriliyor. Altındağ Belediyesi'nin kendi imalatı olan bankların bakım ve tamirleri Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü atölyelerinde yapılıyor. Eskimiş ya da zarar görmüş banklar atölye marangozhanesi ve boyahanelerinde yenilenerek, Altındağlılara yakışır hale getiriliyor. Altındağ'ın çehresini değiştiren parkların bakım ve korunmasının da aynı titizlikle yapıldığını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Özer Pınartaş, "Bakım, onarım ve biçme ekipleri, çiçeklerin bakım ve korunmasını sağlıyor. Gece ve gündüz günün her saati parklarda görevlilerimiz bulunuyor. Çim ve çiçekler düzenli olarak sulanıyor, bakımları yapılıyor" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Altındağ bölgesinde toplam 600 bin metrekare yeşil alan oluşturulduğunu belirten Pınartaş, "Bu rakam 1984-2004 yılları arasında toplam 174 bin metrekareydi" dedi. 2012 yılı içerisinde 600 bin metrekare daha yeşil alan oluşturulacağının altını çizen Pınartaş, "Biz bu yeni yeşil alanları yaparken önceki 600 bin metrekare alanın bakımını yapmazsak, yapılan çalışmaların hiçbir anlamı olmaz" diyerek çalışmanın yanı sıra üretileni korumanın da önemine vurgu yaptı.

Altındağlı çocukların koşup oynadığı parklardaki oyuncakların da ihtiyaç duyuldukça yenilendiğini belirten Özer Pınartaş, 2010 yılında 23 oyun parkının revizesinin yapıldığını hatırlatarak, "İlkbahar ve sonbaharda oyun parklarımızın kontrolü yapılıyor. Çocukların güvenliğini tehdit eden bir durumla karşılaşmamak için kırılan, bozulan aletler tamir ediliyor" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz