Altındağ Belediyesi Müteahhitlerden Belediye Hizmet Bedeli Almayacak

Altındağ Belediyesi, 2 yıldır sürdürdüğü, ilçenin çeşitli mahallelerinde konut yapacak olan müteahhitlerden belediye hizmet bedellerini...

Altındağ Belediyesi, 2 yıldır sürdürdüğü, ilçenin çeşitli mahallelerinde konut yapacak olan müteahhitlerden belediye hizmet bedellerini almama kararını 1 yıl daha uzattı. Böylece 1 yıl daha, inşaat yapan müteahhit, 20 bin TL’ye varan inşaat ücretlerini ödemeyecek.

Altındağ Belediye Meclisi'nin aldığı karar, Ulubey, Önder, Hacılar, Doğantepe, Başpınar ve Feridun Çelik Mahalleleri’ni kapsıyor. Karar sonrasında, yaklaşık 150 bin kişinin yaşadığı 6 mahallede, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün hizmet bedeli olarak aldığı imar durumu (çap), yol kotu, temel vize, gabari etüt, ruhsat, istinat duvarı ruhsat hizmet, yer görme, metrekare tasdik, ruhsat yenileme ruhsat tanzimi, belge karşılığı isteğe bağlı seviye tespiti, proje tashihat, suret proje tasdik, asansör kontrol ve kullanım izin belgesi, müellif kayıt yenileme, iskan kontrol, fotoğraf tasdik, işyeri için ağaç, iş bitirme belgesi tanzim, statik rapor tasdik, cins tashihat, asansör tatbikat projesi tasdik ve röleve ölçü krokisi ücretlerinin alımı bir yıl süresince askıya alındı.

Reklam
Reklam

Belediye gelirlerinin önemli kalemlerinden olan bu ücretlerden vazgeçilmesinin, Altındağ’daki yapılaşmanın hız kazanması açısından çok gerekli olduğuna dikkati çeken Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Belediyeler açısından bu ücretler önemli gelir kaynakları. Ancak Altındağ Belediyesi olarak biz fedakarlık yapıyoruz. Bizim için önemli olan, bu mahallelerde gecekonduların yerini modern yaşam alanlarının alması ve daha fazla Altındağlı vatandaşımızın rahata kavuşması.” dedi.

Altındağ’ın pek çok mahallesinde gecekonduların yerini modern apartmanların aldığını söyleyen Başkan Tiryaki, bu olumlu gelişmelere rağmen bazı mahallelerde yapılaşmanın arzu edildiği düzeyde gerçekleşmediğini, bu gerekçe ile 6 mahallede imar planına uygun yapılaşmanın hızlanması için müteahhitlere büyük kolaylık sağlandığını belirtti.

Alınan kararla bu mahallelerde inşaat yapacak müteahhitlerin parsel başına yaklaşık 20 bin liralık bir kazancı olacağının da altını çizen Tiryaki, “Biz teşvik konusunda önemli bir adım attık. Bunu fırsata çevirmek müteahhitlerin elinde.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: