Altındağ Belediyesi, 'uçan Süpürge Uluslasarası Kadın Film Festivali'ne Destek Olacak

Altındağ Belediyesi, bu yıl 15'incisi gerçekleşecek olan "Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali"ne geçen yıl...

Altındağ Belediyesi, bu yıl 15'incisi gerçekleşecek olan "Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali"ne geçen yıl olduğu gibi bu yıl da destek oluyor.

10-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek ve 15 bölümden oluşan festivalde, 41 ülkeden 100 yönetmenin 115 filmi sinemaseverlerle buluşacak. Pek çok değerli sinema sanatçısı ve yönetmen ise festival kapsamında sanatseverlerle bir araya gelecek. Altındağ Belediyesi, kültür merkezlerinde ve Hamamönü'nde bulunan açık hava sinemasında da film gösterimleri gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Uçan Süpürge Film Festivali'nin açılış toplantısında konuşan Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği Başkanı Halime Güner, bu festivalin ününün artık Ankara çapında değil, uluslar arası olduğunu söyledi. Festival programını "zengin ve muhteşem" olarak nitelendiren Güner, kendilerine destek olan tüm kişi ve kuruluşlara da teşekkür etti.

Uçan Süpürge'nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve her konuda destek olmaya çalıştıklarını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ'ın 22 farklı mahallesinde hizmete açtıkları kadın eğitim ve kültür merkezleri ile 37 bin kadına hizmet götürdüklerini, pek çok farklı konuda eğitim seminerleri düzenlediklerini, kadınları sinema ve tiyatro ile tanıştırdıklarını belirtti.

Sinemanın etkisinin küçümsenmeyecek derecede yüksek olduğuna vurgu yapan Başkan Tiryaki, bu festivalin diğerlerinden ayrıldığını çünkü sanat eylemi olması dışında bu festivalin kadınlar için söz söyleme platformu oluşturduğuna inandığını, bunun da çok değerli olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

"Ne yazık ki Ankara'nın sanatla, kültürle, tarihle bağı kopmuş, bu bağın yeniden kazanımı için hepimize önemli görevler düşüyor. Öncelikle, var olan kazanımların sürdürülmesi içini gayret göstermeliyiz. Uçan Süpürge Uluslar arası Kadın Filmleri Festivaline olan desteğimiz de bu düşüncenin bir ürünüdür" diyen Başkan Tiryaki, festivalin çok başarılı geçmesini umduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: