Altındağ Belediyesi Zabıta Ekipleri Pide Fırınlarını Denetledi

Ankara Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayı nedeniyle fırınları mercek altına aldı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri,...

Ankara Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayı nedeniyle fırınları mercek altına aldı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan ekmek fırınlarının temizlik durumlarını, üretime ilişkin evraklarını ve çalışanların sağlık durumlarını gösteren belgeleri ve imalathanelerini inceledi. Denetime Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı gıda denetim uzmanları da katıldı.

Fırınların halk sağlığı açısından büyük önem arz eden gıda imalathaneleri olduğunu vurgulayan Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürü Şaban Güldoğan, “Ekmek ve diğer unlu mamuller soframızda ağırlığı olan gıdalar. Bu nedenle üretimden servise kadar her aşamasının titizlikle yapılması gerekiyor. Ekiplerimizin rutin denetimlerinin yanı sıra bu tür özel denetimlerle kalitenin üst düzeyde olmasını sağlamaya çalışıyoruz.” dedi. Ramazan ayında fırınların daha da yoğun çalıştığını belirten Güldoğan, vatandaşın gönül rahatlığıyla ekmek ve Ramazan pidesi alabilmesi için çalışmaların süreceğinin de altını çizdi. Denetlenen fırınlarda rastlanan en önemli sorunların fayans kaplı olmayan zeminler ve düzensiz depolar olduğunu kaydeden Güldoğan, “Hijyen kurallarının eksiksiz uygulanması, ıslak zeminlerin sürekli temiz tutulması, çalışanların sağlık kontrollerinin düzenli yapılması gibi hayati kuralların takibi, denetimlerimizde dikkat ettiğimiz hususlar” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Denetimlerde istenen koşulları sağlayamayan ve eksik belgesi bulunan işyerlerine süre verilerek eksiklerin giderilmesinin istendiğini kaydeden Güldoğan, “Yeniden yapılan denetimlerde tespit edilen eksikler devam ediyorsa cezai işlem uyguluyoruz.” şeklinde konuştu.

Güldoğan ayrıca vatandaşların karşılaştıkları her türlü olumsuzluğu, 24 saat açık olan 310 35 25-26-27 no’lu telefona veya zabita@altindag.bel.tr adresine bildirebileceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz