Altındağ Belediyesi'nden 'bez Torba Naylon Torbaya Karşı' Yarışması

Öğrencilerde çevre bilinci oluşturmak amacıyla Çamlık Cahit Zarifoğlu Gençlik Merkezi “Bez torba naylon torbaya karşı...

Öğrencilerde çevre bilinci oluşturmak amacıyla Çamlık Cahit Zarifoğlu Gençlik Merkezi “Bez torba naylon torbaya karşı tasarım yarışması” düzenledi.

Naylon torba kullanımının doğaya ve insana olan olumsuz etkilerini vurgulamak amacıyla düzenlenen yarışmaya 48 öğrenci katıldı. Öğrenciler, belli ölçülerde çanta dikmeleri için verilen kumaşlar ile boncuk, ip, kumaş ve boya gibi malzemeler de kullanarak zihinlerinde oluşturdukları tasarımları gerçekleştirdiler. Naylon torbaların bir petrol ürünü olduğu ve enerji kaynaklarının sorumsuzca kullanılmaması gerektiğinin de vurgulandığı yarışmada, doğada yüzlerce yıl çözünmeden kalan naylon torbaların çözünmemesi nedeni ile kimi yerlerde kanalizasyonları tıkayıp sellere neden olduğu ve insanların ölümüne yol açtığı da belirtildi.

Reklam
Reklam

Yarışmada, gençlerin hayal güçlerini ortaya koyan bez torba tasarımları arasında en yaratıcı ve mesaj verici olan torbalar ödüllendirilecek.

Sonuçların düzenlenen bir yemek ile duyurulacağı yarışmada, 1.inci olan tasarımcı mp3 çalar, 2’inci olan tasarımcı kol saati ve 3’üncü olan tasarımcı ise kırtasiye seti kazanacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz