Altındağ, filosunu 41 yeni araçla güçlendirdi

Altındağ Belediyesi, 41 yeni araçla filosunu güçlendirdi. Fen İşleri müdürlüğü, temizlik işleri müdürlüğü, çevre koruma...

Altındağ Belediyesi, 41 yeni araçla filosunu güçlendirdi. Fen İşleri müdürlüğü, temizlik işleri müdürlüğü, çevre koruma ve kontrol müdürlüğü ve insan kaynakları ve eğitim müdürlüğü tarafından kullanılacak olan araçlar, düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ev sahipliği yaptığı törene, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Halit Çakmak, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda personel katıldı.
Törende konuşan Başkan Tiryaki, göreve geldiği 2004 yılında belediye araçlarının tamamının hurda denilecek durumda olduğunu, bu nedenle bir süre kiralık araçlarla çalışmak zorunda kaldıklarını, sonrasında kendi araçlarını satın alarak hizmet vermeye başladıklarını belirterek, bundan sonra da bu şekilde hareket edeceklerini söyledi. İhtiyaçları olan her aracı alabilecek güçte olduklarını ifade eden Tiryaki, "O dönemde araçlarımız eski olduğu için bakımları da zordu. Sadece makine ikmal bölümünde 110 kişi çalışıyordu, araçları tamir edip servise hazırlıyordu. Bugün aynı bölümde sadece 24 kişi çalışıyor. Çünkü araçlarımızı tamamen yeniledik. İhtiyacımız olan tüm araçları satın alabilecek güçteyiz artık. Eski hiçbir araç kullanmıyoruz. Vatandaşa, zamanında ve kaliteli hizmet sunabilmek için hem araç parkurunu genişletmek, hem de günün gerektirdiği teknolojik ekipmanı kullanma zorunluluğu var. Birçok belediye maddi imkansızlıktan dolayı bunu uygulayamıyor. Vatandaşlarımız bilmeli ki, Altındağ Belediyesi en iyi hizmeti sunabilmek için uzun vadeli planlar yapıyor, toplanan vergileri en verimli şekilde kullanıyor.” dedi. Araçların, Altındağlıların malı olduğunu, bu nedenle personel tarafından kollanıp gözetilmesi gerektiğini de kaydeden Başkan Tiryaki, yeni araçlarla daha iyi hizmet vereceklerini kaydetti.
10 adet damperli kamyon, 10 adet transit, 4 adet sulama tankeri, 4 çöp kamyonu, 1 adet ağaç sökme aracı, 1 mobil vinç, 1 adet vidanjör, 2 adet geri dönüşüm aracı, 2 adet cenaze aracı, 3 minibüs, 1 ambulans, 2 adet binek aracından oluşan 41 araç, tören sonrasında konvoy oluşturarak Altındağ caddelerinde tur attı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz