Altındağlı çocukların ve gençlerin daha iyi koşullarda eğitim görmeleri için Altındağ bölgesinde okul arazisi üzerine zamanında yapılmış gecekonduları Milli Eğitim Bakanlığı adına yıkarak okul yapılması için uygun hale getiren Altındağ Belediyesi, 2012 yaz aylarında bu şekilde 395 kaçak yapı yıktı.
Altındağ’ın genelinde yıkım seferberliği başlatan, bu zamana kadar 7 yılda 25 bin gecekondunun yıkımını yapan ve Altındağlı vatandaşları gecekondudan modern konutlara taşıyan Altındağ Belediyesi, aynı seferberliği eğitim için de sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol gereğince Altındağ’ın çeşitli mahallelerinde okul alanı açmak için yıkımlar gerçekleştiren Altındağ Belediyesi’nin yıktığı gecekondu sayısında 400’e ulaştı.
Yıldıztepe Mahallesi’nde 15, Alemdağ Mahallesi’nde 21, Başpınar Mahallesi’nde 18, Karakum Mahallesi’nde 17, Karapürçek Mahallesi’nde 2 farklı adada 38 ve 20, Feridun Çelik Mahallesi’nde 2 farklı adada 116 ve 100, Güneşevler Mahallesi’nde ise 50 adet gecekondu yıkan Altındağ Belediyesi, toplamda 395 gecekonduyu yıktı.
“ÇOCUKLARIN DAHA MODERN VE ADİL KOŞULLARDA EĞİTİM GÖRMELERİNİ İSTİYORUM”
Altındağ Belediyesi olarak eğitime verdikleri desteğin artarak devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağlı çocukların ve gençlerin daha rahat ve daha medeni ortamlarda eğitim görmelerinin kendileri için daima öncelikli olduğunu vurguladı. Zorluklarla geçen öğretim hayatını sık sık anlattığını ifade eden Tiryaki, “Ben ilkokulu köyde ve birleştirilmiş sınıfta okudum. Benim okul şartlarım çok ağırdı. Tiyatro ve sinema ile İstanbul’da üniversiteye başladığım zaman tanıştım. Ancak görüyorum ki, başkentin göbeğinde oturan bu çocuklar, benden 30 yıl sonra aynı sıkıntılı şartlarda eğitim görüyorlar. Ben bu çocukların daha modern ve daha adil koşullarda eğitim görmelerini istiyorum. Toplumsal yapıyı olumlu yönde değiştirecek en önemli mekanizmaların başında okulların ve eğitim sisteminin geldiğine inanıyorum. Kaliteli şartlarda yapılan eğitimin gerek öğrencilerin gerek eğitimcilerin şevkini ve azmini artırdığını bildiğim için okullara desteğimiz artarak devam edecektir” dedi.
Altındağ’da okul sıkıntısının yaşandığını, okul arazilerinin zamanında gecekondularla doldurulduğu, bu nedenle de buralara bir türlü okul yapılamadığını söyleyen Tiryaki, “Ev yıkmak öyle kolay bir iş değil. İnsanları evlerinden, yurtlarından ediyorsunuz. Ancak gelişmek için hep birlikte bazı bedeller ödememiz ve fedakarlıkta bulunmamız gerekiyor. Biz insanlarımızı buna ikna ediyoruz. Bu alandaki yıkımlar bizim sorumluluğumuzda değil aslında. Ancak Milli Eğitim bizden destek istedi. Bizde yardım ettik. Gecekondu yıkımlarının tamamlanmasının ardından bu arazilere yeni ve modern okullar yapılmasını umuyorum” diyerek Başkentin göbeğinde çocukların 50-60 kişilik sınıflarda okumaması için mücadele verdiklerini belirtti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz