Altındağ'da Muhteşem Türk Sanat Müziği Gecesi

Kültür ve sanat etkinlikleriyle Ankara'nın sanat merkezi haline gelen Altındağ Belediyesi'nin Türk Sanat Müziği Korosu,...

Kültür ve sanat etkinlikleriyle Ankara'nın sanat merkezi haline gelen Altındağ Belediyesi'nin Türk Sanat Müziği Korosu, "Mucize Nağmeler" konseri ile musiki severlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu'nda TRT eski spikerlerinden Mehpare Çelik'in sunumuyla gerçekleştirilen konserde, 54 kişiden oluşan TSM Korosu, klasik Türk Sanat Müziği eserlerini beraber ve solo olarak seslendirdi. Kurulduğu 2005 yılından bu yana gerçekleştirdikleri konserlerle Ankara'nın prestijli korolarından biri haline gelen Altındağ Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nun, Şef Cengiz Taşkent yönetiminde icra ettiği konser iki bölümden oluştu. İlk bölümde Acemaşiran ve Kürdili Hicazkar eserler, ikinci bölümde Şehnaz ve Hicaz eserler sunan koro, salonu dolduran izleyicilere tadına doyulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Reklam
Reklam

Üye seçiminde yaş sınırı olmayan koronun en yaşlı üyesi olan 78 yaşındaki Durcan Yücetürk, çocukları ve torunlarının kendilerini izlemeye gelmesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Heyecanımı torunum ve çocuklarımı görünce yendim. Onların karşısında sahneye çıkmak çok güzel bir duyguydu" dedi.

En yaşlı koro üyesi Durcan Yücetürk'ün torunu İmge Yücetürk ise, "Dedemi sahnede görünce gurur duydum. Konseri de çok beğendim, her birinin sesleri ayrı ayrı çok güzeldi ve çok güzel eserler seçmişler" sözleriyle duygularını dile getirdi.

Konserin ardından sahneye çıkan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Kültür ve sanata bir nebze olsun katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Burada bu güzel geceyi bizimle paylaşan hem sahnenin ardındakilere, hem de siz izleyicilere teşekkürlerimi sunuyorum" sözleriyle büyük alkış aldı.

Tiryaki, koro şefi Cengiz Taşkent'e ve sunumu gerçekleştiren Mehpare Çelik'e gecenin sonunda birer çiçek ve plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: