Altındağlı gençlere bulaşıcı hastalıklar semineri verildi

Altındağ Belediyesi, Ali Ersoy Gençlik Merkezi’nde gençlere “Su, gıda ve hava yoluyla bulaşan hastalıklar” konusu...

Altındağ Belediyesi, Ali Ersoy Gençlik Merkezi’nde gençlere “Su, gıda ve hava yoluyla bulaşan hastalıklar” konusu anlatıldı. Suçiçeği, kızamık, grip ve benzeri hava yoluyla bulaşan hastalıkların görülme sıklıkları, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Altındağ Sağlık Grup Başkanlığı’ndan Dr. Melda Şahin, bu hastalıklara çocukların yakalanma riskinin daha fazla olduğunu söyledi.
“Kimi bulaşıcı hastalıklar çocuk yaşlarda daha sık görülür. Bazılarının erken yaşlarda ortaya çıkıp tedavi edilmesi nispeten iyi olmakla birlikte, her hastalık durumu ciddiye alınmalıdır” diyen Şahin, özellikle okul çağındaki çocuklarda bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskinin fazla olduğunu, okulda görülen salgınlardan çocukları korumak için her türlü önlemin alınması gerektiğini söyledi. Bulaşıcı hastalıkların birçoğunun aşılanmayla tedavi edilebileceğinin altını çizen Şahin, ailelerin bu konuda hassas davranmasını, aşı zamanı gelen çocukların mutlaka aşılattırılması gerektiğine dikkat çekti. Gençlere gıda ürünlerinden bulaşan hastalıklar hakkında da bilgi veren, bu konuda onlardan duyarlı olmalarını bekleyen Şahin, hangi yiyecek ve içecekler ne tür hastalıklar bulaşabileceğini de örneklerle açıkladı. Semineri takip eden gençler de okul ve ev hayatından deneyimlerini paylaştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz