Altındağlı Kadınlar Kanserle Mücadele Için Yürüdü

 Aydınlıkevler Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyeleri, kadın kanserlerine ‘dur’ demek için düzenlenen yürüyüşe katılarak, Altındağlı kadınların bu konudaki duyarlılıklarını gösterdi. 

Aydınlıkevler Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyeleri, kadın kanserlerine ‘dur’ demek için düzenlenen yürüyüşe katılarak, Altındağlı kadınların bu konudaki duyarlılıklarını gösterdi. Altındağ Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyeye bağlı faaliyet gösteren 24 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi, yeni dönem çalışmalarına başladı. Kanserden korunmanın yolları hakkında her yıl eğitim gören Altındağlı kadınlar, dünya çapında kadın kanserlerine farkındalık kazandırmak amacıyla yapılan "Globathone" yürüyüşüne katıldı. Ankara’da düzenlenen yürüyüş, kadınlarda fazla görülen meme kanseri dışında rahim ve yumurtalık gibi kanser türlerine dikkati çekmek için yapıldı. Yürüyüşe katılan Aydınlıkevler mahallesi sakinleri, kanserden korunmak için alkol ve sigaradan uzak durulmasına ve obeziteye dikkat çektiler. Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusu’nda gerçekleşen yürüyüş, Almanya, Belçika, Hollanda, Japonya'nın da aralarında bulunduğu 65 ülkeyle aynı anda başladı. Yürüyüş öncesi "Farkındalık Korosu" kadın kanserleri için şarkı söyledi. Daha sonra aralarında Altındağlı kadınların da bulunduğu yüzlerce kişi 2 kilometrelik parkuru yürüdü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: