Altın’dan Değerlendirmeler

Samsunspor Teknik Direktörü Erhan Altın, "Bizler oturmuyor çalışıyoruz. Gerekirse rakibi analiz etmek için sabahlara kadar...

Samsunspor Teknik Direktörü Erhan Altın, "Bizler oturmuyor çalışıyoruz. Gerekirse rakibi analiz etmek için sabahlara kadar ekip olarak uyumuyoruz" dedi.

Teknik Direktör Erhan Altın, haftalık olağan basın toplantısı düzenledi. Ligin dördüncü haftasını namağlup olarak geride bıraktıklarını belirten Erhan Altın, son maçta ligin en güçlü ekiplerinden Boluspor ile karşılaştıklarını söyledi. Altın, "İlk 45 dakikalık alanda bütün istediklerimizi sahaya yansıttık. Futbol olarak, gol olarak istediğimiz her şeyi tamamen uygulayabildik. Ama bundan sonra konsantrasyon eksikliğinden kaynaklanan yorgunluk ve direncimizin düşmesinden dolayı son dakikalarda iki gol yedik. Bunlar bazen olabiliyor, direncimiz düşebiliyor, dengeler bozulabiliyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Maçın ikinci devresinde kaybedebilecekleri bir maçı futbolcularının iyi konsantre olmasıyla berabere bitirdiklerinin altını çizen Altın, “İkinci yarı rakibimiz üstünlük kurmasına rağmen iyi savunma yaptık. Dikkat edilirse iyi konsantre olunca üzerimizdeki baskıyı da kaldırabiliyoruz. Gerektiğinde kale çizgisinden top çıkardık, bu oyuncularımın maça üst düzeyde motive olduklarının bir göstergesidir. Maçtan galip de gelebilirdik, mağlupta olabilirdik. Tamamen konsantre meselesi" şeklinde konuştu.

Rakipleri hem teorik hem de pratik olarak iyi analiz ettiklerini de ifade eden Altın, “Bizler oturmuyor çalışıyoruz. Gerekirse rakibi analiz etmek için sabahlara kadar ekip olarak çalışıyoruz. Hocalarımızla tartışıyoruz, bu tartışmalara ve analizlere oyuncularımızı da davet edip, onların görüşlerini alıyoruz. Tam bir ekibiz. Şükürler olsun ki yeni kurulan bir takımın verdiği mücadele ile namağlup yolumuza devam ediyoruz. Bunu çok isteyen çok arzulayan takımlar var. Çok paralar verip de şu an bu hedefin çok uzağında kalan takımlar var" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Ligin başında tüm takımların 3 etaplı çalışmayla hazırlandıklarını ancak bunu Samsunspor'da yapamadıklarını anlatan teknik direktör Erhan Altın, “Gerekli olan testleri bile yapmadan takım çalışmalarına başlamıştık. Oyuncularıma bilimsel yüklemeleri yapamadan kampa gittik. Tüm bunlara rağmen futbolcularıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü, korkunç derecede özverili oynuyorlar, saha içerisinde mücadelelerine devam ediyorlar. İlerleyen her hafta oyuncuların üzerine yük binerek bize yorgunluk olarak geri dönüyor. Ama bunu dert etmiyoruz, biz bunları çalışarak aşacağız" dedi.

Cumartesi günü deplasmanda oynanacak olan Çaykur Rizespor maçının zor geçeceğini belirten Erhan Altın şöyle konuştu: “Rakibimiz kaliteli oyunculardan kurulu bir ekip. Kazanmak için her şeyini ortaya koyacak. Ancak biz ligdeki bütün takımları eşit görüyoruz, hiçbirini birbirinden ayırmıyoruz. Her maça galibiyet için çıkıyoruz. Çaykur Rizespor iş bitirici forvetlere sahip ancak biz bütün bunların analizini yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Reklam
Reklam

Samsunspor'un gol yiyince değil gol atınca direncinin düştüğünü söyleyen teknik direktör Erhan Altın şunları kaydetti: "Biz sahaya kazanmak için çıkıyoruz. Bazen konuştuklarımızı sahaya yansıtamıyoruz. Gol yiyince direncimizin düşmemesi beni sevindiriyor, ancak biz de gol atınca direncimizin düşmesini engelleyemiyoruz. Bunun önüne geçmek için çalışıyoruz. Biz yeri geliyor sabahlara kadar oturup bu konular üzerinde çalışıyoruz. Analizler yapıp bu sorunu da çözümüne kavuşturacağız."

Ziraat Türkiye Kupası'nda çarşamba günü Sivas 4 Eylül Belediyespor'u ağırlayacaklarının altını çizen Altın konuşmasını şöyle tamamladı: "O maçı da kazanmak istiyoruz. Kazanıp gruplara kalmak ve kupada da yolumuza devam etmek istiyoruz. Daha oynatmadığım birçok üst düzey beceriye sahip oyuncum var. Ama güç olarak hazır olmayan oyuncularım teknik kapasitesini de sahaya yansıtamadığı için doğru zamanı bekliyoruz. Güç olarak istenilen seviyeye ulaşıp teknik kapasitelerini sahaya yansıttıkların da daha da iyi yerlerde olacağız. Kupa maçında da oynamayan oyuncularıma şans vereceğim.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: