'Altının gramı 130 TL'yi görebilir'

Karakaş Atlantis Kıymetli Madenler Yönetim Kurulu Başkanı Karakaş,"Parasal genişlemeden sonra altının ons fiyatında çıkış bekledğini ve TL bazında altının gramı sene sonunda 130 lirayı görebilir"dedi.

Karakaş Atlantis Kıymetli Madenler Yönetim Kurulu Başkanı Karakaş, "Parasal genişlemeden sonra altının ons fiyatında muhakkak bir çıkış bekliyorum. TL bazında altının gramı sene sonunda 130 lirayı görebilir" dedi.

Karakaş Atlantis Kıymetli Madenler AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş, parasal genişlemeden sonra altının ons fiyatında çıkış beklediğini, TL bazında altının gramının sene sonunda 130 lirayı görebileceğini belirtti.

Karakaş, altının ons fiyatının 2010-2011 döneminde 600 dolardan bin 920 dolara çıktığını hatırlatarak, ihracatın dolar ile yapılması nedeniyle bu durumun ihracatı zorladığına dikkati çekti.

Reklam
Reklam

Karakaş, altın fiyatlarına ilişkin şu görüşleri dile getirdi: ''Merkez bankaları altın stoku yapıyor. Dünyadaki merkez bankalarının genel stoku yaklaşık 310 bin ton civarında. Ortadoğu'da savaş var, Hindistan'ın açıklamaları belli. Bir taraftan parasal genişleme konuşuluyor. ABD'de ise seçimler yaklaşıyor. Seçimler öncesinde parasal genişleme olsun ki seçmen para olarak rahatlasın. Bunlar altını destekleyici şeyler.

Eskiden faizler düştüğü zaman altın da düşerdi. Şimdi böyle bir şey yok. Şu anda altın fiyatlarının dip olduğunu düşünüyorum. Bunun nedeni, geçen sene Avrupa'daki bazı merkez bankalarının altın satmasıydı. Altın fiyatlarında çok hızlı bir yükselme görülmüş ve 900 dolardan bin 920 dolara doğru soluksuz bir yükselme olmuştu. Bunun düzeltilmesi gerekiyordu.

Altın çıkış sürecinde olduğu zaman, onsunun 2 bin-2 bin 400 dolar bandına kadar çıkacağını öngörüyorum. Parasal genişlemeden sonra altının ons fiyatında muhakkak bir çıkış bekliyorum. TL bazında altının gramı sene sonunda 130 lirayı görebilir.''

Reklam
Reklam