Altınokta Körler Derneği'nce Braille Alfabesi Kursu Düzenlenecek

Amasya Altınokta Körler Derneği'nce kabartma yazı kursu (Braille Alfabesi) düzenleneceği bildirildi.

Amasya Altınokta Körler Derneği'nce kabartma yazı kursu (Braille Alfabesi) düzenleneceği bildirildi.

Şube başkanı Musa Demiryarar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kursa gören ya da görme yeteneğini kaybetmiş herkesin katılabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Engel guruplarının içinde görme engelli arkadaşlarımızın yaşam şekli diğerlerinden çok farklı. Diğer engelli arkadaşlarımız rahatça Latin Alfabesi'ni kullanmaktadırlar ancak görme engelli arkadaşlarımız Braille Alfabesi'ni kullanmak zorundadırlar. Derneğimizde bulunan arkadaşlarımızın yüzde 90'a yakını sonradan gözlerini kaybetmiş olduğu için bu yazı tipini bilmiyor, arkadaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için böyle bir kurs düzenledik, bu kursa katılmak isteyen arkadaşlarımızın derneğimizi ziyaret etmesi yeterli."

Reklam
Reklam

Muhabir: Cihan Okur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz