Altınoluk ilk kez deve güreşlerine ev sahipliği yapacak

Edremit’in Altınoluk belde belediyesi ilk kez bir deve güreşi festival etkinliğine ev sahipliği yapacak.Geçtiğimiz aylarda...

Edremit’in Altınoluk belde belediyesi ilk kez bir deve güreşi festival etkinliğine ev sahipliği yapacak.
Geçtiğimiz aylarda katıldığı Burhaniye Belediyesi tarafından düzenlenen deve güreşlerinde Altınoluk’ta da en kısa zamanda deve güreşi düzenleyeceklerinin müjdesini veren Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, beldede yapılacak olan deve güreşlerinin tarihini belirlediklerini açıkladı.
Ülkemizde geleneksel olarak sürdürülen deve güreşlerinin beldede ilk kez düzenlenmesini sağlayan Altınoluk Belediyesi, Deveciler Komitesi ile birlikte çalışmalara başladı. Mart ayında gerçekleşecek olan 1. Deve Güreşleri Festivali’ne olan ilgiden memnun olduğunu belirten Başkan Özpolat, şöyle konuştu:
“Geçmişten günümüze gelen ve bölgemizin gelenekleri arasında yer alan deve güreşlerini ilk kez beldemizde düzenleneceğiz. Bunun heyecanı ve telaşı içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amacımız deveciler arasında dostluk ve kardeşliği pekiştirmek ve güreş sevenlere güzel bir güreş sunmak. Yarışmacı ve izleyici olarak katılan herkesin ailece keyifli bir Pazar günü geçirmeleri için çalışmalarımızı başlattık. Antalya, Çanakkale, Aydın, İzmir ve Körfez Bölgeleri başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden yaklaşık 110 devenin katılacağı ücretsiz etkinliğimizi izlemek isteyen herkesi Altınoluk’a bekliyoruz.”
Aralarında Ulucak’tan Çılgın Özer ve Çatlı; Ezine’den Turuva ve Peynirci Han; Burhaniye’den Ayaz Bekir ve Armağan; Sarayköy’den Kırburun; Çile’den Çılgın Pala; Bodrum’dan İskender, Fay Hattı ve Koca Ağa; Milas’dan Özel Efe, Ömer Tulu ve Kemal Bey; Umurlu’dan Pazarlıoğlu; Yeni Pazar’dan Bay Bora; Aydın’dan Öge; Altınoluk’tan Adil Ağa adlı develer ile daha birçok devenin de yer alacağı, Altınoluk Belediyesi’nin düzenlediği 1. Deve Güreşleri Festivali 11 Mart Pazar günü saat 10.30’da İskele Mahallesi Yağcılar mevkiinde bulunan Ereğli Demir Çelik arsalarında yapılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz