Altınova'da ”baba Destek Programı Tamamlandı

Balıkesir’ in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde devam eden ‘Baba Destek’ programı tamamlandı. Bölgede ilk...

Balıkesir’ in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde devam eden ‘Baba Destek’ programı tamamlandı. Bölgede ilk kez uygulanan program yoğun ilgi gördü.

Program 13 modül üzerinden gerçekleştirildi. Modüller her hafta Salı akşamları olmak üzere Altınova Merkez İlkokulu’nda AÇEV BADEP eğitimcisi Murat Kırbıyık tarafından katılımcı babalarla birlikte verimli bir şekilde uygulandı.

İlk oturumda tanışma ve babanın rolü, sonraki hafta aile tutumları ve çocukları anlamak ardından sırasıyla, dinlemek ve anlamak, olumlu davranış geliştirme, sosyal duygusal gelişim, zihinsel gelişim,başarı ve çaba, okul arkadaşlar ve baba, bedensel ve cinsel gelişim, çocukla zaman geçirmek ve oyun, yaşam zorlukları ve baba, çocuğun sorumluluk kazanması, cinsel sağlık ve son olarak da anne toplantısı başlıklı konular altında eğitimler verildi. Her oturumun sonunda o hafta için eylem adımları planlanarak ve bir diğer hafta yapılacak uygulamalar paylaşıldı. Ve yine her oturumun sonunda haftayı özetleyen anne mektubu, ekler ve öyküler evlere gönderildi.

Reklam
Reklam

Bildiğimiz üzere babanın ailedeki rolü genel olarak ailenin reisi olması ve ailenin ekonomik yükünü üstlenmesidir. Bu yüzden gerek fazla iş saatleri nedeniyle gerekse babalığın verdiği ciddilik, ağırbaşlılık nedeniyle kendi çocuklarıyla iletişim sorunu yaşayabilmektedir. Öte yandan anneliğe hazırlık konusunda pek çok kurs ve destek verilirken babaya bu konuda destek çok sınırlı kalmıştır. Bu bağlamda bu program bölgede baba adayları ve babalar açısından büyük bir önem arz etmektedir. Ve bu sayede toplum da büyük destek görmüş olacak, aile içi ilişkiler güçlenecektir.

Ayrıca kanıtlanan bir bilimsel gerçek de şu ki; babalarına daha yakın olarak büyüyen çocuklar kendi hayatlarında bunu yapmayan çocuklara göre daha kendine güvenli, daha başarılı ve daha iyi ilişkiler kurabilen insanlar haline gelmektedir. Baba Destek Programı bu ihtiyaçlar çerçevesinde şekillendi. Umarız ihtiyacı olan her babaya ulaşılarak toplumumuzda ileride doğacak sorunlara karşı önlem almış oluruz. (BT)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: