Altınova'da Kültürler 4'ncü kez buluştu

4. Kültürlerin Buluşması etkinliği Altınova Bayraktepe Mesire Alanı'nda gerçekleşti.

Altınova Belediyesi tarafından bu yıl 4 üncüsü düzenlenen Kültürler Buluşması ile Osmanlı Devleti nin Altınova nın Hersek Mahallesi nde kurulması kutlamaları büyük bir coşkuyla başladı.

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın ev sahipliğinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Kültürler Buluşması etkinliğine; Yalova Valisi Osman Çapalı, Altınova Kaymakamı Gürkan Polat, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Ak Parti İl Başkanı Av. Mazhar Aydın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tatlısu Belediye Başkanı A.Hayri Orçan, Kaytazdere Belediye Başkanı Ercan Reyhan, Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri Çiçek, Çiftlikköy Belediye Başkan Vekili Selami Doğancı, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Niyazi Eruslu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda Altınovalı vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Yoğun çalışma programları nedeniyle 4.Kültürler Buluşması etkinliğine katılamayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın gönderdiği mesajların okunmasıyla başlayan program;

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması sonrasında Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Başkan Metin Oral konuşmasında; “ilçemizde yaşayan tüm kültürleri bir araya getirdik. Somut ve somut olmayan kültürel mirasların korunması kapsamında Altınova Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsünü düzenlediğimiz 4. Kültürlerin Buluşması etkinliğinde ilçede yaşayan tüm etnik gruplar stant açtı, geçmişten günümüze uzanan süreçteki kültürel mirasları sergileme imkanı buldular” diyerek programa katılanlara teşekkür etti.

OSMANLI ALTINOVA DA KURULDU
Osmanlı Devleti’nin ilçemizin Hersek Mahallesi’nde kurulmasıyla ilgili kutlamaların da bu etkinlik çerçevesinde yapıldığını söyleyen Başkan Oral, “Halil İnancık Hocamızın tezine göre Osmanlı Altınova İlçemizin Hersek Mahallesi’nde ‘devlet’ oldu. Altınova Belediyesi olarak tarihimize başından beri sahip çıkan ve bu konuda çalışmalar yapan bir kurumuz. Bu kapsamda Tarihi Kentler birliği üyesi bir belediyeyiz. Hersek Mahallemizde de Osmanlı mirasıyla ilgili çalışmalar yapmaktayız. Hersek’in adını tüm dünyaya duyuracağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kutlama etkinlikleri sonrasında stantları gezen davetliler, farklı kültürleri bir araya getirme başarısında bulunan başta Altınova Belediye Başkanını ve ekibini çalışmalarından ötürü tebrik ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz