Altınova´nın Avrupa atağı devam ediyor

Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yaptığı başarılı çalışmalarla dikkatleri üzerinde toplamaya devam ediyor.

Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Avrupa Birliği Gruntving Projesi kapsamında yaptığı çalışmayla ülkemizi Avrupa’da bir kez daha temsil ediyor. Yaşam boyu öğrenme (Life Long Learning) adı altında yetişkinler için düzenlenen AB Projelerinden bir tanesi Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde düzenlendi. Proje 19-22 Mart tarihleri arsında Letonya, Polonya ve Finlandiya proje ortaklarıyla birlikte gerçekleştirildi.

2 YILLIK PROJE

Proje hakkında bilgi veren Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu şunları söyledi: “Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak AB Grundtvig Projesine katıldık. Projede önemli olan farklı kültür ve dillerden gelen ortakların bir araya gelip belirlenen konu hakkında deneyim paylaşması ve değerlendirme yapılmasıdır. Her ülkenin kendine ait hazırlayıp sunduğu bir konusu bulunmaktadır. İlk toplantı Eylül 2012 de Letonya’da iletişim ve işbirliği becerileri ( communication and cooperation skills) konusu çerçevesinde düzenlendi. Projenin ikinci ayağı olan Türkiye’de Kültürel farkındalık ( Cultual Awareness ) konusu işlendi. Kültür ve kültürel farkındalık ifadeleri açıklandı. Bu konu dahilinde özellikle farklı kültürlerdeki selamlaşma ve sınıf içerisinde öğretmen öğrenci etkileşimi ile ilgili farklılıklar üzerinde duruldu. Katılımcıların kendilerini bu konuda geliştirmeleri için öneriler sunuldu. Konuyla ilgili interaktif alıştırmalar yapıldı ve fikir alışverişinde bulunuldu. Kültür aktarımı konusunda önemli rolü olan Halk Eğitim Merkezi ziyaret edildi. Proje ortaklarına Türk kültürü ile ilgili atölye çalışması yaptırıldı. Ülke tanıtımı adına proje ortakları İznik, Bursa ve Yalova gezisine götürüldü. Altınova Belediyesi ve Altınova Kaymakamlığı ziyaret edildi.”

Reklam
Reklam

PROJENİN ÖZETİ

Projenin kapsamı ve amacı şu şekildedir: Avrupa’nın ekonomik, sosyal ve kültürel değişim yaşamasıyla insanların alışkanlıkları da değişmekte ve sonuç olarak hayat tarzlarının da buna ayak uydurması gerekmektedir. Bunun için de gerekli olan bazı sosyal yeteneklerin geliştirilmesi önemlidir. Bu amaçla düzenlenen projede proje ortakları uygulamalar, deneyimler, yetişkin eğitimi üzerine metod ve seminerler paylaşarak hayat boyu ve çok kültürlü öğrenme içerisinde kendilerini geliştirmeye çalışmaktadırlar. Projenin hedef grubu yetişkinler ve yetişkin eğitimcileridir. Proje ortakları hem teorik hem de pratik olarak deneyimlerde bulunmakta ve bilgi paylaşmaktadırlar.

Bir sonraki toplantı Haziran ayında Polonya’da Kariyer becerileri ( carier skills ) konusunda yapılacaktır. Diğer ortakların konuları ise şöyledir: Finlandiya yabancı dil öğrenimi ve eğitimi ( teaching and learning foreign languages ), İtalya sosyal beceriler ve girimşicilik ( social skills and self-initiative).

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: