Altıntaş'ta İmam Ve Müezzinlere Makam Kursu

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde, imam ve müezzinlerin mesleklerini daha güzel icra edebilmeleri için makam kursu düzenlendi.

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde, imam ve müezzinlerin mesleklerini daha güzel icra edebilmeleri için makam kursu düzenlendi.

İlk etapta 12 imam ve müezzinin katıldığı makam kursu sona erdi. Kursta uşşak, sabah, rast ve Hüseyni makamlarında eğitim verildi. İmam ve müezzinlerin artık ezan, sela ve Kur'an-ı Kerim'i bu makamlarda okuyabildikleri kaydedildi. Kursu tamamlayan imamlara sertifakaları İl Müftü Mustafa Üskülüp ve Altıntaş İlçe Müftü Halil İbrahim İnak tarafından takdim edildi.

İmam ve müezzinlere makam kursu veren Kütahya Karagöz Ahmet Paşa Camii imamı Aziz Ataseven, "Müftülüğümüz tarafından açılan makam kursuna 12 imam ve müezzin katıldı.Musiki ruhun gıdasıdır, zira onda sevgiliye kavuşma ümidi mevcuttur. Musiki dünyanın kuruluşundan itibaren başlayan rüzgarın sesi, kuşların cıvıltısı, suların şırıltısı, kainatta olan tüm mahlukatın çıkardığı o lahuti ahenkten ibaret olan bir güzellik manzumesidir" dedi.

Reklam
Reklam

Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü de, imam ve müezzinlerin mesleklerinde daha başarılı olmaları için zaman zaman kurslar düzenlediklerini belirtti. Üskülüplü, makam kursunun 1 ay sürdüğünü sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: