Altıntaş’ta Sakalı Şerif Heyecanı

Kütahya’nın Altıntaş ilçesi Ulu Camii'nde Sakal-ı Şerif heyecanı yaşandı. Camiye gelen Altıntaş’lılar Sakal-ı Şerifi ziyaret...

Kütahya’nın Altıntaş ilçesi Ulu Camii'nde Sakal-ı Şerif heyecanı yaşandı. Camiye gelen Altıntaş’lılar Sakal-ı Şerifi ziyaret etmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Öğle namazını kıldıktan sonra okunan Kur'an-ı Kerim ve verilen vaazı dinleyen cemaat, Namazın ardından, Peygamber Efendimiz'in (sav) mübarek Sakal-ı Şerif'ini cemaatin ziyaretine açıldı.

Ulu Camii ziyarette Salavatlar getirilerek Sakal-ı Şerif''ini büyük bir huşu içerisinde ziyaret eden cemaat, duygu dolu anlar yaşadı.

Altıntaş Müftüsü Halil İbrahim İnak, “11 ayın sultanı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmış bulunuyoruz. Sakal-ı Şerif'i bu güzel günde vatandaşların ziyaretine açtıkları için çok mutlu olduğunu söyledi. Müftü İnak, "Peygamber Efendimiz'in (sav) özel emaneti olan Sakal-ı Şerifi milletimizin, halkımızın ziyaretine açtık. Yüzyıllardan beri milletimiz, Peygamber Efendimiz'e (sav) ait bir eşyayı gördüğü zaman ona ziyadesiyle hürmet gösterir, onu korur ve kollar, bizler de camimizde Sakal-ı Şerif'i koruyor ve kolluyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz