Altınyayla’da Tablet Ödüllü Kitap Okuma Kampanyası

Sivas Altınyayla Kaymakamlığı tarafından başlatılan kitap okuma kampanyasında, her sınıfta birinci olan öğrencilere tablet bilgisayar...

Sivas Altınyayla Kaymakamlığı tarafından başlatılan kitap okuma kampanyasında, her sınıfta birinci olan öğrencilere tablet bilgisayar hediye edilecek.

'Altınyayla Okuyor Okuyan Kazanıyor' sloganı ile başlatılan ve bu yıl 3.'sü düzenlenen yarışmada çocuklar, İlçe Halk Kütüphanesi'nden alacakları kitapları okuyacak ve yarışma sonucunda yapılacak değerlendirme sonunda, dereceye girecek öğrencilere Kaymakamlık tarafından tablet bilgisayar verilecek.

Proje ile ilgili bilgi veren Proje Sorumlusu Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ergin Avcı, amaçlarının, kitap okuma alışkanlığının kazanılmasının yanı sıra çocuklarda kütüphane bilincinin oluşmasını da sağlamak olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Ergin Avcı, daha önce düzenledikleri yarışmalarda, kitapları kendilerinin belirlediklerini ve çocuklardan, bu kitapları okumalarını istediklerini belirtti. Avcı, şöyle devam etti: “Bu yıl ise özellikle çocukların kütüphaneleri tanımaları, kendi seviyelerine uygun farklı kitapları okumaları için kütüphanelerden alınan kitapları okumalarını öncelikle şart koştuk. Yarışmamız başlayalı henüz 1 ay olmadı ama kütüphaneye akın eden ve zamanının büyük bir kısmını burada geçiren öğrencilerimizin sayısında bir hayli artış oldu.”

Daha önceki yarışmalarda, bisiklet ve masaüstü bilgisayar ile ödüllendirdikleri çocukları, bu yıl da tablet bilgisayar ile ödüllendireceklerini vurgulayan Avcı, “Bizler öğrencilerimize ve halkımıza hizmet etmek için varız ve bunu gerçekleştirmek için de her türlü yolu denemeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. Ödül töreninin, 19 Mayıs 2013 tarihinde yapılacağı kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: