ALTSO'dan UMEM Beceri 10 Projesi Açıklaması

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 Projesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Şenli, bugüne kadar 60 firmaya ulaşarak ihtiyaç analizleri yapıldığını

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 Projesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Şenli, bugüne kadar 60 firmaya ulaşarak ihtiyaç analizleri yapıldığını bildirdi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Projeler Koordinatörlüğü görevlisi ve UMEM Beceri 10 Projesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Şenli, özel sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün tespit edilmesi, yetiştirilmesi ve istihdamlarının sağlanması ile işsizliğin azaltılması amacı ile hayata geçen "Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri projesinde gelinen noktayı değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Şenli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde geliştirilen Beceri 10 projesi kapsamında bugüne kadar 60 firmaya ulaşarak ihtiyaç analizleri yapıldığını kaydetti.

Şenli, "Mayıs 2012'de TOBB tarafından odamıza bildirmiş olduğu örneklem listesindeki 60 firmaya ulaşarak iş gücü piyasası ihtiyaç analizi anketi uygulanmıştır. Anketler doğrultusunda işgücü piyasasının ihtiyaçları tespit edilmiştir. İhtiyaç duyulan iş gücü doğrultusunda Alanya'da 220 kursiyer kat hizmetleri, servis eleman yardımcısı ve bar servis elemanı mesleklerinde kurslara iştirak etmektedirler" dedi.

İlk aşamada sanayi sektörünü kapsayan projenin 29 Mart 2012 tarihinde imzalanan ek protokol ile hizmet ve tarım sektörlerini de bünyesine alarak genişletildiğini dile getiren Şenli, "Beceri 10 Projesi'nin en önemli amaçlarından birisi illerdeki yerel iş gücü piyasası ihtiyaçlarının tespit edilerek İŞKUR'a kayıtlı işsizler arasından, sanayi hizmet ve tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün tespit edilmesi, yetiştirilmesi ve istihdam edilmesi ile işsizliğin azaltılmasıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

ALTSO üyelerinden talep gelmesi ve talep edilen meslek ile yeterli sayıya ulaşıldığı takdirde kurslar düzenleneceğini bildiren Şenli, "Kursların açılabilmesi için işverenlerin odamız web sitesinde bulunan Stajer Talep Formunu doldurmaları ve bize ulaştırması gerekmektedir" dedi.

Muhabir: Mustafa Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz