Ama avukat asansör boşluğuna düştü

İSTANBUL (İHA) - Kadıköy'de, gözleri görmediği için asansörün tamiratta olduğunu anlayamayan genç avukat, 4 metre yükseklikten yere çakılarak yaralandı. Avukat, olay yerine gelen itfaiye ekiplerini çalışması sonucu kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Moda Caddesi 46 numarada bulunan Özgür İşhanı'nda meydana gelen olayda, görme özürlü avukat Mahmut Günday (30), 5. kattaki bürosuna çıkmak için asansörü kullanmak istedi. Ancak sabah saatlerinde tamirata alınan asansörün kullanılmadığını anlayamayan avukat, asansörün kapısından içeri adımını atınca 4 metre yükseklikten boşluğu çakıldı. Günday'ın yardım çığlıkları üzerine olay yerine gelen çalışanlar, itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ve sağlık ekipleri, kurtarma çalışması başlattı.

Reklam
Reklam

Sağlık ekipleri, görme özürlü olduğu için irtibat kurmakta zorlanılan avukatla konuşarak diyaloğa girdi. Asansör boşluğunda yaralı bir vaziyette yatan avukat Mahmut Günday'a önce serum verildi, ardından da kafasına boyunluk takılarak sedyeye konuldu. Dikkatli bir şekilde dışarı çıkartılan talihsiz avukat, ambulansa bindirilerek Göztepe SSK Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan ama avukatın boynunun kırıldığı ve kaburgasında bir kaç kırıkla zedelenmeler olduğu belirtildi.

Mahmut Günday ile aynı büroyu paylaşan Avukat Yakup Yar, asansör tamircilerine tepki göstererek, "En azından bir uyarıda bulunabilirlerdi. Görmediği için 4 metre yükseklikten asansör boşluğuna düştü, vücudunda ve kafasında zedelenmeler var" dedi.