Âmâ öğretmen Başkesen: Deprem bölgesine gönüllü gitmeye hazırım

Görme engeline rağmen büyük zorlukları yenerek öğretmen olmayı başaran ve tam 17 yıldır kendisiyle aynı...

Görme engeline rağmen büyük zorlukları yenerek öğretmen olmayı başaran ve tam 17 yıldır kendisiyle aynı kaderi paylaşanlara umut olan Yüksel Başkesen, deprem bölgesi Van'a gönüllü gitmeye hazır olduğunu söyledi.
Sakarya'da görme engelli öğrenci ve yetişkinlere okuma yazma ve bilgisayar kullanmasını öğreten ve onlara hayata tutunmalarında umut olan âmâ öğretmen Başkesen, Van'daki hayatını kaybeden öğretmenler ve depremde ölen bölge halkı için çok üzüldüğünü belirtti. Deprem bölgesine gönüllü gitmeye hazır olduğunu ifade eden Yüksel Başkesen, "Bir eğitimci olarak kendi alanımda verilen görevi seve seve kabul ederim. Yetir ki o insanlara faydalı olabilelim. Orada bir çoğu genç hayatının baharındaki meslektaşlarımız enkaz altında can verdi. Ruhları şad olsun. Bizler de hayatta kalan zor durumdaki insanların zor anlarda yanlarında olmalıyız. Ben Van deprem bölgesine gitmeye hazırım. Orada âmâ öğrencilere bir sınıf oluşturulduğu taktirde seve seve giderim. Bunu da kurumuma bildirdim." diye konuştu.

Reklam
Reklam

EMEKLİLİĞİ GELDİ AMA EMEKLİ OLMUYOR
Emekliliği gelmesine rağmen emekli olmak istemeyen Başkesen, ayakta kaldığı sürece görme engellilere faydalı olmaya çalışacağını kaydetti. Daha önce körler okulunda öğretmenlik yaptığını ve kendisini örnek alan öğrencilerinden birçok kişinin öğretmen olduğunu dile getiren Başkesen, şöyle konuştu: "Şimdi de halk eğitim merkezinde görme engellilere bilgisayar kullanmayı öğretiyorum. Ayrıca Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Koordinatörü olarak görev yapıyorum. Emekli olmayı düşünmüyorum. Ayakta kalabildiğim ve sağlığım elverdiği ölçüde görme engellilere faydalı olmayı istiyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz