Amaç, belediyelerimizin başarısını engellemek

Akdeniz Belediye Başkanı Türk, polisin eğitim destek ve kültür evlerine baskınını sert sözlerle kınadı:

Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, Mersin’de hizmete açtığı Eğitim Destek ve Kültür Evleri’nin polisler tarafından basılmasını kınadı. Türk, “Bizi takdir etmeleri gerekirken, tersine, adeta ‘neden yoksul çocukların uğradığı eşitsizliği ortadan kaldırıyorsunuz’ diyorlar. Polislerin, öğretmen ve öğrencilerimize yönelik davranışları ve şiddet kullanmaları tasvip edilemez. Bu işin takipçisi olacağım” dedi.

Mersin’de polis, Akdeniz Belediyesi tarafından, üniversiteye hazırlanan gençler ve SBS’ye hazırlanan ilköğretim çağındaki çocuklara ücretsiz üniversite ve SBS kursları veren Eğitim Destek ve Kültür Evleri’ne baskın düzenledi. Aynı anda kent merkezi ile Çay ve Çilek mahallelerinde bulunan eğitim destek ve kültür evlerini basan yüzlerce polis, cadde başlarında ve binaların etrafında panzer ve TOMA’larla abluka oluşturdu.

Reklam
Reklam

Polis, baskın sırasında bilgisayar hard diskleri ile Azadiya Welat gazetesi, Rewşen dergisi, öğrencilerin seviye belirleme sınav sonuçları ve ikametgâh belgelerine el koydu. Gözaltının olmadığı baskın 2 saati aşkın bir süre devam ederken, eğitim destek evi öğrencileri polis baskınını oturma eylemi ve sloganlarla protesto etti, öğrenciler, “Eğitim hakkımız engellenemez”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı. Polis baskınının gerekçesi öğrenilemezken, eğitim destek evine devam eden yüzlerce öğrenci, merkezin girişinde oturma eylemi düzenleyerek polis baskınını oturma eylemiyle protesto etti.

Başkan Türk: Amaç, belediyelerimizin başarısını engellemek’

Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk de yaptığı açıklamada, belediye tarafından Mersin’de hizmete açılan Eğitim Destek ve Kültür Evleri’ne yönelik polis baskınlarını kınadı. Başkan Türk, “Hizmete açtığımız eğitim destek evleri, maddi imkânsızlık yüzünden eğitimlerine devam edemeyen, eğitimde fırsat eşitsizliği karşısında çaresiz kalan gençlerimize hizmet vermektedir. Bu tür baskın ve operasyonlar, BDP’li belediyelerin hizmetlerini kesintiye uğratmak ve başarısını gölgelemek amacıyla yapılmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

‘Polisler, öğretmen ve öğrencilerimize kaba kuvvet kullandı’

Başkan Türk, Akdeniz Belediyesi’nin kent merkezi ile Çay ve Çilek mahallelerinde hizmete açtığı Eğitim Destek ve Kültür Evleri’ne yönelik polis baskınlarının, öğrencilerin hafta sonu yapılan üniversite giriş sınavının hemen ardından yapılmasının düşündürücü olduğuna dikkat çekti. Polislerin, baskın sırasında cep telefonlarına el koyduğunu ve kendilerine haber vermediğini kaydeden Türk, şöyle konuştu: “Benim başucumda, belediyemin eğitim destek evine baskın yapılıyor ve bizlere haber verilmiyor. Böyle bir anlayış dünyanın hiçbir yerinde yok. Polislerin, öğretmen ve öğrencilerimize kaba davranışları ve güç kullanmaları tasvip edilemez. Bu konuda yetkililerle de görüştüm ve bu işin takipçisi olacağım.”

‘İşgal gücü müyüz ki panzer ve TOMA’larla bir eğitim yuvası basılıyor’

Polislerin, BDP’li belediyeler ve hizmet birimlerine yönelik operasyon ve baskınları sırasında görevlilere ve yurttaşlara gereksiz yere şiddet ve zor kullandığını da vurgulayan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk; “Bu kadar güçle, bu kadar panzerle, TOMA’larla eğitim destek evlerimizi basılıyor. Nedir bu işgal gücü müyüz? Anlaşılan tek amaçları, en önemli hizmetlerimizden birini gölgelemek, engellemektir. Bizi takdir etmeleri gerekirken, tersine ‘neden yoksul çocukların uğradığı eşitsizliği ortadan kaldırıyorsunuz’ diyorlar. Bu tür tutumlar bizleri yıldırmayacaktır. Bu tür çalışmalarımızı daha da güçlenerek devam edeceğiz. Üzerimize bu kadar geliyorlarsa demek ki doğru yoldayız” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: