Amacımız Cezalandırmak Değil, Doğruya Yönlendirmek

Vergi Denetim Kurulu Adana Grup Başkanı Bülent Koçak, vergide yeni başlayan dönemle birlikte mükelleflere daha...

Vergi Denetim Kurulu Adana Grup Başkanı Bülent Koçak, vergide yeni başlayan dönemle birlikte mükelleflere daha fazla zaman ayıracaklarını ve amaçlarının ceza kesmek değil, işletmeleri doğru hareket etmeye yönlendirmek olduğunu söyledi.

Türkiye’de vergi dairesi başkanlıklarının yeniden yapılandırılması sonucu denetim birimi ayrılarak yeni bir daire başkanlığı şeklinde ayrı bir kurumsal yapıya kavuşturuldu. Bu çerçevede gerek mükellefleri gerekse sektörde faaliyet gösterenleri bilgilendirmek amacı ile ‘Vergi Denetiminde Yeni Dönem’ konulu panele düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını yapan Adana SMMMO Başkanı Ahmet Coşar, mesleki alandaki güncel değişikliklerle ilgili bilgiler aktardı. Daha sonra söz alan Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy ise yeni denetim birimi öncesi var olan denetim yapısını özetlerken, denetim ile tahsilat işlerinin uyum içerisinde devam ettiğini belirterek, yeni yapının herkese faydalı olması dileğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Vergi Denetim Kurulu Adana Grup Başkanı Bülent Koçak ise Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ve Kurulun Adana’daki birimi olan Adana Grup Başkanlığının yapısını, görevlerini ve kurulduğu günden bu yana yapılan çalışmaları slaytlar eşliğinde anlattı. Kurulun tanıtımı ve tarihi sürecini ifadeden sonra vergi incelemelerinin bundan böyle Vergi Denetim Kurulu tarafından yürütüleceğini aktaran Koçak, yeni denetim anlayışındaki amacın mükellefi cezalandırmaktan ziyade doğru şeyi yapmaya yönlendirmek olduğunu kaydetti. Yeni dönemde risk analizine dayalı objektif bir denetim sistemi öngörüldüğünü vurgulayan Bülent Koçak, önümüzdeki dönemde çalışmalarının çok daha kapsamlı ve kararlı bir şekilde yürütüleceğini dile getirdi.

Grup Başkanı Bülent Koçak’ın sunumunun devamında söz alan Adana Grup Başkan Yardımcısı Oğuz Üçler Erol ise vergi incelemeleriyle ilgili süreç ve Adana Grup Başkanlığının bir yıllık çalışmalarını rakamlar eşliğinde katılımcılara anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: